Prima pagină » Știri » Sindicatul polițiștilor l-a denunțat la Parchetul Militar pe șeful Jandarmeriei! ”Rechizitoriul” colonelului care a pontat 24/24 la ”muncă” (DOCUMENT EXCLUSIV)

Sindicatul polițiștilor l-a denunțat la Parchetul Militar pe șeful Jandarmeriei! ”Rechizitoriul” colonelului care a pontat 24/24 la ”muncă” (DOCUMENT EXCLUSIV)

Sindicatul polițiștilor l-a denunțat la Parchetul Militar pe șeful Jandarmeriei! ”Rechizitoriul” colonelului care a pontat 24/24 la ”muncă” (DOCUMENT EXCLUSIV)

Colonelul Bogdan Enescu, șeful Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a fost denunțat, la Parchetul Militar, de Dumitru Coarnă, președintele unuia dintre cele mai puternice sindicate din Poliție. Coarnă l-a acuzat pe acesta de mai multe infracțiuni, după ce și-ar fi pontat, în mod fals, peste 800 de ore suplimentare, pe care le-ar fi prestat în numai trei luni, astfel că salariul său a ajuns la o sumă astronomică. În paralel, tot pentru surplusul de ore suplimentare, dar și pentru alte presupuse infracțiuni comise în calitate de șef al IGJR, au deschis un dosar penal și procurorii DNA, Secția Militară.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a arătat în denunțul depus la Parchetul Militar București că, în lunile aprilie, mai şi iunie 2020 Bogdan Enescu „şi-a adăugat un număr total de peste 800 de ore suplimentare în mod fictiv şi a utilizat înscrisurile ce cuprindeau respectivele înregistrări cauzând un prejudiciu instituţiei, săvârşind astfel infracţiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, fapte săvârşite în concurs”.

Coarnă a explicat în plângerea depusă la Parchetul Militar că și dacă ar fi stat, cu adevărat la serviciu în cele 800 de ore, acesta nu ar fi avut dreptul, potrivit Codului Muncii.

Conform legii, durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi, totuși, prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de patru luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

Prin urmare, chiar dacă ar fi fost în realitate prestate cele 800 de ore, colonelul Enescu nu ar fi avut dreptul legal să presteze un număr atât de ridicat de ore suplimentare.

Singura portiță legală pentru Enescu ar fi fost ca numărul mare de ore suplimentare să fi fost lucrate la cererea ministrului de interne sau sau secretarului de stat pe probleme de ordine publică. Numai că și în cazul acesta, numărul de ore nu putea să depășească 360 de ore pe an.

Enescu este cercetat și de procurorii DNA

Procurorii DNA au descins deja la sediul Jandarmeriei după ce au primit, la rândul lor, informații cu privire la faptul că șeful instituției ar fi trecut date false în fișele de pontaj, atât pentru el cât și pentru iubita sa.

Conform unor surse judiciare, dacă Enescu și actuala lui prietenă ar fi lucrat conform datelor înregistrate la Serviciul Resurse umane, atunci cei doi ar fi trebuit să stea la serviciu 24 de ore din 24.

Ca urmare, colonelul Enescu a ajuns să încaseze, lunar, o leafă de aproximativ 40.000 de lei, mai mult decât primul ministru, care primește o remunerație lunară de aproape 10.000 de lei pe lună.

În afară de banii încasați, procurorii anticorupție specializați în investigarea cadrelor militare cercetează și alte presupuse ilegaliți comise de colonelul Enescu în peroada în care acesta era comandantul Jandarmeriei Ilfov.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și