Prima pagină » Știri » Sondaj BCS: PNL și PSD, despărțite de câteva procente. PMP ar urma să intre în Parlament

Sondaj BCS: PNL și PSD, despărțite de câteva procente. PMP ar urma să intre în Parlament

Sondaj BCS: PNL și PSD, despărțite de câteva procente. PMP ar urma să intre în Parlament
Sondaj BCS: PNL și PSD, despărțite de câteva procente. PMP ar urma să intre în Parlament / Sursă FOTO: Emanuel Titus Ilieși - Mediafax Foto

Într-un sondaj realizat de BCS la comanda Partidului Mişcarea Populară, PNL ar obține aproximativ 32% din intențiile de vot, în timp PSD ar ajunge la 28,6%. Sondajul mai arată că PMP, formațiune condusă de Eugen Tomac, ar obține 7,4%. 

PNL și PSD, la câteva procente distanță

În sondajul realizat de BCS, PNL ar strânge aproximativ 32% din voturi, în timp PSD ar ajunge la 28,6%, citează ziarul Adevărul.

Ultimul sondaj al BCS, realizat la comanda PMP, arată că PNL e pe primul loc în intenţia de vot pentru alegerile parlamentare, cu 32,2%, în timp ce pe locul al doilea este PSD cu o intenţie de vot de 28,6%.

Ultimul loc de pe podium este ocupat de USR-PLUS, cu o intenţie de vot de 17,6%, în timp ce PMP ar reuşi să strângă 7,4%.

Potrivit sondajului, singurul partid care ar mai trece pragul pentru Parlament ar fi Pro România, formaţiune care s-ar bucura de o intenţie de vot de 5,2. UDMR este la limită, cu o intenţie de vot de 4,8%.

Datele din sondaj se bazează pe o prezenţă de vot calculată la 41%. Sondajul a fost efectuat în perioada 25-30 octombrie 2020 pe un eșantion național de 1.482 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României.

Nelu Tătaru spune că alegerile parlamentare sunt ”cele mai securizate momente”: „Pericolul e ce facem după vot”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat vineri, la Botoşani, că nu se impune amânarea alegerilor parlamentare din decembrie, susţinând că „momentul votului este unul dintre cele mai securizate momente”.

Tătaru a declarat într-o conferinţă de presă, că pericolul poate apărea din acţiunile competitorilor electorali de după încheierea votului.

Nu ştiu dacă o zi de alegeri, 6 decembrie, este momentul care va decide cum va merge această pandemie şi nu ştiu ce va fi în martie sau aprilie, unde vrem unii dintre noi să ducem aceste alegeri. Momentul votului este unul dintre cele mai securizate momente, la fel cum au fost şi alegerile locale. Ce facem noi după vot, cât de tare ne bucurăm în seara de după, câte zile vrem să sărbătorim după, asta poate fi într-adevăr un pericol”, a afirmat Tătaru, citat de Agerpres.ro.

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și