Prima pagină » Știri » Toţi elevii trebuie să ştie asta! Acestea sunt singurele lucruri cu care pot intra în examenele de la Evaluarea Naţională

Toţi elevii trebuie să ştie asta! Acestea sunt singurele lucruri cu care pot intra în examenele de la Evaluarea Naţională

Un număr de 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în București, s-au înscris la Evaluarea Națională, care începe, luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Examenul începe la ora 9:00, durează două ore, iar elevii pot ieși din examen cel mai devreme la ora 10:00.

Elevii intră în sală de la ora 8:30 și înainte de examenul de Evaluare Națională, aceștia sunt informați că nu au voie să aibă la ei manuale, dicționare, notițe, însemnări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare. Pixul și buletinul, sau certificatul de naștere sunt obiectele cu care elevii pot intra în sala de examen.

Un cadru medical va realiza triajul epidemiologic şi va îndruma elevii către sălile de examen. Pentru copiii care au temperatura peste 37,3 testul să fie repetat de trei ori, cu o pauză de câteva minute înainte de repetare.

Sălile dezinfectate pentru Evaluarea Națională 2020

Unităţile de învăţământ au fost dotate cu dezinfectant şi s-a efectuat dezinfecţia centrelor de examinare.

Lucrările elevilor vor merge la corectare în alt judeţ decât acela din care face parte elevul. Aici este inclus şi minicipiul Bucureşti.

În context, ministrul a vorbit despre subiectele care au apărut pe internet. „Va asigur ca ceea ce circula pe internet nu e de la Ministerul Educatiei. Nu va lasati pacaliti de asa zise subiecte care circula pe internet. Aceastea nu sunt cele pe care le veti primi maine dimineata. Maine se vor extrage subiectele”, a spus Monica Anisie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 22 iunie. Examenul se va da în două etape, iar sesiunea a doua începe pe 29 iunie. Scopul acestei etape speciale este acela de a da şanse egale tuturor copiilor şi se va desfăşura înaintea repartizării computerizate, a spus ministrul.

„Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică. Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise, după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări sau materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, mai informează Ministerul Educației.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

– 15 iunie 2020 Limba și literatura română – probă scrisă

– 17 iunie 2020 Matematica – probă scrisă

– 18 iunie 2020 Limba și literatura maternă – probă scrisă

– 22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

– 22 iunie (ora 16:00-ora 19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor

– 23-26 iunie 2020 Soluționarea contestațiilor

– 27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Autor

Citește și