Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoană Adultă cu Dizabilităţi din Huşi va fi carantinat pentru 16 zile. În cadrul centrului, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus 76 de persoane, angajați și beneficiari.
La începutul lunii august a fost internată prima persoană care manifesta simptompe specifice infecției cu noul coronavirus. Persoana a decedat la o zi după internare, confirmarea că a fost infectată cu noul coronavirus venind după deces.
Potrivit Mediafax, DSP a început o anchetă epidemiologică în care au fost testate 136 de persoane: 65 de angajaţi, dintre care 28 sunt pozitivi şi 71 de beneficiari, 48 fiind infectaţi cu noul coronavirus.
„Persoanele depistate pozitive, beneficiari şi angajaţi, vor rămâne ȋn centru. Beneficiarii şi angajaţii care nu vor necesita spitalizare vor primi tratament indicat de echipa de medici evaluatori şi vor fi monitorizaţi zilnic de medicul de familie. Beneficiarii pozitivi vor fi izolaţi pe un singur palier, ȋncepând cu etajul 3 şi toate ȋngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii depistaţi pozitivi şi care sunt asimptomatici. Beneficiarii negativi vor fi izolaţi ȋncepând cu etajul 1 şi toate ȋngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii care au test cu rezultat negativ.Personalul va rămâne la locul de muncă pentru o perioadă de 16 zile; această perioadă de timp poate varia în funcţie de evoluţia focarului”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Vaslui.
Spitalul Militar Iași devine spital de suport COVID. Tătaru: E o suprapopulare în spitale
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, sâmbătă, într-o conferință de presă care a avut loc la Iași, că secțiile de boli infecțioase, neurologie și spitalele de suport COVID sunt suprapopulate. Potrivit ministrului, pentru cazurile grave va fi amenajat un corp din Spitalul Militar Iași care să intre în circuitul de unități suport COVID.
Tătaru spune că spitalele sunt suprapopulate
Potrivit lui Nelu Tătaru, spitalele sunt suprapopulate, cauza acestui fapt fiind „temporizarea plecării din spital, chiar și la asimptomatici.”
„Dacă în urmă cu o lună de zile ne confruntam cu solicitarea pacienților de a se externa și a asimptomaticilor de a nu rămâne o oră în spital, în acest moment ne confruntăm cu temporizarea plecării din spital, chiar și asimptomatici, de aceea avem o suprapopulare a tot ce înseamnă secții de boli infecțioase, neurologie sau spitalele de suport COVID.
Am evaluat Spitalul Militar (Iași – n.red.), cu acordul ministrului (de Apărare, Nicolae – n.red.) Ciucă, pentru a putea introduce, eu sper, cât mai curând, de mâine sau de luni în circuitul suport COVID a acelui corp de la Spitalul Militar”, a spus Nelu Tătaru.