Un tânăr de de 19 ani din Satu Mare a fost ținut într-un garaj și bătut cu ciocanul și lanțul, fiind folosit drept sclav de către un bărbat de 39 de ani. Tânărul, bolnav de epilepsie, era lovit cu ciocanul, cu lanțuri sau cabluri electrice. Acesta era pus să muncească, nefiind remunerat pentru efortul depus, se arată într-un comunicat al DIICOT.
Potrivit unui comunicat DIICOT, tânărul muncea forțat în construcții, fiind supus unor agresiuni fizice și psihice de către bărbatul de 39 de ani, nefiind plătit pentru munca sa.
„Persoana vătămată, pe toată perioada în care a muncit forțat în construcții și supus unor agresiuni fizice și psihice de către inculpat, nu a fost renumerat, deși la momentul racolării i-a fost promisă suma de 200 euro/lună, mâncare și cazare conform înțelegerii verbale dintre cei doi, i-a fost restrânsă libertatea de mișcare prin faptul că era în permanență supravegheat, fiindu-i reținut actul de identitate pe toată perioada”, conform DIICOT.
Faptul că tânărul a fost vătămat a fost confirmat și de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Județului Satu Mare.
„Aceste aspecte au fost confirmate și de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Județului Satu Mare, care a indicat prezența pe corpul persoanei vătămate a multiple cicatrici după plăgi contuze și tăiate superficiale, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior și membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale și care s-au produs în urmă cu 2-3 luni (respectiv perioada lunilor aprilie-mai 2020 în care victima a lucrat pentru inculpat)”, potrivit sursei menționate.
De asemenea, în cursul anilor 2018-2019 bărbatul de 39 de ani a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, mai scrie în comunicatul DIICOT.
„În cauză s-a reținut, de asemenea, că în cursul anilor 2018-2019 inculpatul a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcțiilor în folosul său, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate”, se mai arată în comunicatul DIICOT.