Preţurile biletelor de avion sunt cu 10% mai mici faţă de cele de anul trecut. În topul căutărilor sunt Paris, Roma și Milano. A început să existe interes şi pentru destinaţii care nu sunt pe lista verde, ca Londra sau Bruxelles.
Românii care se hotărăsc să plece în străinătate trebuie să verifice şi condiţiile de intrare în ţara respectivă.
În Austria, Cipru sau Emiratele Arabe se poate face testul pentru coronavirus în aeroport, iar în Grecia şi Turcia este măsurată doar temperatura.
Prețurile biletelor în perioada 1 – 5 cu plecare din Bucureşti spre Milano sunt de 30 de euro, iar cele pentru Paris ajung la 40 de euro. Pentru Roma, biletul este 38 de euro, iar până la Viena costă 35 de euro, relatează Mediafax.
Irina, o turistă, abia așteaptă ca, după trei luni de pauză, să călătorească din nou.
„Aveam programată o vacanţă în Israel şi abia aştept să ajung acolo în toamnă”, a spus aceasta.
Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro, sfătuiește turiștii să verifice şi să respecte condiţiile de intrare în ţările de destinaţie.
Aceasta a precizat că, de exemplu, unele state solicită un certificat de sănătate la care este ataşat un test COVID în ultimele 48 sau 72 de ore.
„Ţări precum Italia, Ungaria nu solicită astfel de teste şi nu fac controale de sănătate, nu este nevoie de izolare nici acolo, nici la întoarcerea în România”, a explicat Tocilă.
Jumătate dintre români plănuiesc să-şi petreacă vacanţa din următoarea perioadă în România, în contextul pandemiei de Covid-19, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate, publicat marţi, 23 iunie.
Cercetarea realizată de Hospitality Culture Institute şi firma de cercetare de piaţă Exact Business Solutions evidenţiază faptul că 52% dintre persoanele care preferă să călătorească de obicei în ţară au educaţie ridicată, iar 48% au educaţie medie.
Potrivit sursei citate, 53% dintre românii care călătoresc mai des în ţară decât în străinătate înregistrează mai puţin de 4.000 de lei venituri medii/gospodărie. În acelaşi timp, o treime (33%) dintre aceştia sunt angajaţi, 29% sunt experţi/specializaţi în anumite domenii, iar în aceeaşi pondere nu lucrează în prezent, adică sunt în şomaj sau în concediu post-natal. De asemenea, 35% dintre respondenţi susţin că încă nu şi-au planificat zilele libere de anul acesta şi doar 15% doresc să îşi petreacă vacanţa în străinătate, iar 7% nu vor avea concediu sau îl vor petrece acasă.