1 DECEMBRIE. Mai mulți protestatari i-au bătut toaca lui Klaus Iohannis, în Cotroceni: „Se consideră vinovat de genocid şi de înaltă trădare?” – VIDEO
This browser does not support the video element.
Mai mulți protestatari s-au adunat marți, pe 1 decembrie, în fața Palatului Cotroceni și i-au cerut lui Klaus Iohannis să își dea demisia în timp ce băteau toaca.
Rafael Ciobotaru, care a cântat în trecut alături de formația Iris, s-a aflat printre protestarii adunați în fața Palatului Cotroceni. Acesta a susținut că îi reprezintă pe „mulţi dintre artiştii din România” care „nu s-au vândut”.
Protestatarii îi cer demisia lui Iohannis!
De asemenea, acesta a solicitat autorităților să renunțe la mijloace de protecție și prevenție pe care le impun populației în perioada pandemiei de COVID-19. Totodată, aceasta a declarat că măștile de protecție „nu apără pe nimeni”.
„Am venit pentru a-l întreba pe preşedintele Iohannis cum este cu demisia, dacă „. Dacă se vaccinează el primul (…) şi să terminăm cu aceste mizerii pe feţele noastre (se referă la măşti, n.r.). Stăm aici cât vom rezista, până iese Iohannis şi ne spune ghinion. O să îi spunem şi noi ghinion. Am pornit toaca creştină pentru a chema la credinţă şi preoţii şi călugării”, a declarat Rafael Ciobotaru la Antena 3.
De lungul timpului, Rafael Ciobotaru a participat la mai multe proteste iar în 2015, după ce a avut loc tragedia de la Colectiv, acesta a mers și la întâlnirea pe Klaus Iohannis a avut-o cu reprezentanții societății civile, susținând că îi reprezintă pe „protestatarii din Piaţa Universităţii”. Atunci, muzicianul l-a îmbrâncit pe un reprezentant al unui ONG, acuzându-l că „se reprezintă pe sine” şi că nu a luat parte la protestul din piaţă.
Mesajul lui Klaus Iohannis: Niciodată nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare
„Suntem mult mai puțini ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria copiilor ridicați în brațe de părinți sunt imagini de care ne este dor, vrem să le vedem cât mai curând posibil. În acest cadru, vegheați de Arcul de Triumf, urez LA MULȚI ANI românilor oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism. Niciodată nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă. Criza sanitară care a schimbat viața planetei, pandemia de Covid-19 ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. În fiecare zi, bărbați și femei, plini de curaj, luptă cu pandemia, duc de fapt mai departe idealurile, prin salvarea altor români, în spiritul lui 1918. Suntem fizic distanțați unii de alții, ne vedem mai rar și resimțim absența interacțiunii cu cei dragi. Granițele par din nou a ne despărți. Și totuși nimic nu ne poate ține de parte în spirit pentru a rememora marea realizare de acum 100 de ani. Nimic nu ne poate împiedica, să ne aducem aminte de toți cei care cu jertfă au contribuit la desăvârșirea statului român modern. Doamnelor și domnilor, istoria României, aidoma a Europei, nu se aseamănă cu un marș triumfal, dimpotrivă, istoria noastră a fost marcată de numeroase crize și etape dificile, care au amenințat de multe ori chiar viața oamenilor, libertatea poporului, existența statului”, a fost o parte din discursul președintelui.