Aproximativ 100 de persoane participă, joi, la un protest în orașul de frontieră Nădlac, manifestanții traversând în mod repetat DN 7, pe o trecere de pietoni, cu scopul de a îngreuna circulația rutieră, nemulțumiți de desființarea administrației fiscale din localitate.
La acțiune participă aproximativ 100 de persoane din Nădlac, între care și 13 angajați ai administrației fiscale, care urmează să-și piardă locurile de muncă după desființarea punctului de lucru din localitate.
Protestatarii solicită autorităților să mențină în Nădlac un punct de lucru al Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad, pentru ca localnicii să-și poată plăti taxele local și nu să fie nevoie să se deplaseze în Arad.
Participanții nu au autorizație de protest, ei fiind supravegheați de poliști și jandarmi, care le-au pus în vedere că nu au voie să staționeze pe domeniul public, astfel că grupul se află în mișcare prin centrul orașului Nădlac, traversând în mod repetat DN 7, fapt care duce la formarea de cozi de autoturisme pe ambele sensuri ale drumului.
Oamenii au precizat că protestul va dura aproximativ o oră, dar că în următoarele zile vor apela la diverse forme de protest, până când se va găsi o soluție pentru păstrarea unui punct de lucru fiscal în localitate.
Aproximativ 500 de angajați ai administrațiilor fiscale din județul Arad au protestat, la începutul lunii august, față de restructurările anunțate în cinci administrații fiscale din județ, aceștia afirmând că vor fi dați afară 98 de salariați.
Potrivit liderului sindical județean al lucrătorilor din Finanțe, Ioan Trifa, „în regiunea de vest se prefigurează 200 de disponibilizări, din care jumătate doar în județul Arad, iar cealaltă jumătate se împarte în trei județe”. Trifa spunea că ar urma să se desființeze administrațiile fiscale din Pecica, Nădlac, Curtici și Pâncota, iar pe lângă cei disponibilizați, 45 de oameni vor fi transferați la Timișoara, urmând să facă naveta la serviciu.
În județul Arad lucrează aproximativ 600 de persoane în administrațiile fiscale.
Guvernul a aprobat, la finalul lunii iulie, cele opt sedii ale direcțiilor financiare regionale, precum și sediile regionale ale Direcției Antifraudă a ANAF, anunța premierul Victor Ponta, care arăta că sediile regionale ANAF au fost stabilite în funcție de cel mai mare număr de contribuabili.