11 PASARELE pentru pietoni vor fi construite în București. Doar prima va costa 1,6 MILIOANE de euro. Unde vor fi amplasate

Publicat: 29 08. 2018, 22:25
Actualizat: 26 03. 2019, 04:03

„Au fost identificate în București 9 zone cu circulație rutieră intensă în care vor fi construite 11 pasarele, care vor determina simplificarea circulației pietonale și a bicicliștilor. Accesul este prevăzut și pentru persoanele cu dizabilități prin rampe sau lifturi. Contractul pentru Studiul de fezabilitate pentru cele 11 pasarele a fost semnat între Administrația Străzilor și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă în data de 03.08.2018. Valoarea totală a contractului este de 125.000 euro”, transmit reprezentanții PMB.

Potrivit sursei citate, primul studiu a fost deja livrat pentru Pasarela de la Fântâna Miorița, pe Șoseaua București – Ploiești, la pasajul de cale ferată.

„Pasajul este prevăzut să aibă lungimea de 140 m și lățimea de 3 m, iar înălțimea gabarit să fie de 6,78 m. Valoarea totală a investiției rezultată din studiu se ridică la 1,6 milioane euro”, mai spun reprezentanții PMB.

Alte trei pasarele se vor construi la stația de metrou Aurel Vlaicu, în direcțiile: Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bucuresti și Prefectură, Viitorul Spital Metropolitan, Calea Floreasca, la Mall Promenada.

Potrivit PMB, celelalte pasarele vor fi construie în zone precum: Calea Griviței – RATB Carpați: între strada Dorna și strada Soveja; Șos. Alexandriei – Ieșire București-Bragadiru: în zona penitenciarului Rahova; Str. Liviu Rebreanu: la Mall Park Lake; Bd. Iuliu Maniu: la hypermaket Cora; Calea Văcărești – la intersecția cu strada Pridvorului: amplasamentul propus este la baza rampelor de acces ale pasajului Mihai Bravu, în imediata vecinătate a accesului la stația de metrou Mihai Bravu; Șoseaua Mihai Bravu nr. 30: Amplasamentul propus este la ieșirea din pasajul Bucur Obor înspre b-dul Ferdinand I; Bd. Doamna Ghica – str. Dimitrie Grozdea.

Foto: captură Youtube