1.200 de persoane au chemat Ambulanța de Crăciun, majoritatea urgențelor medicale au fost probleme digestive

Publicat: 26 12. 2013, 12:50
Actualizat: 21 05. 2015, 02:57

Peste 1.200 de persoane au chemat ambulanța de Crăciun, dintre care 644 au fost urgențe medicale, majoritatea pentru probleme digestive, afecțiuni cardiovasculare, lipotimii și sincope, printre care și câteva cazuri de comă alcoolică, dar și pentru șapte tentative de suicid, potrivit SABI.

Managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (SABI), Alis Grasu, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.211 solicitări, cu 10 la sută mai multe decât într-o zi obișnuită.

Dintre cele peste 1.200 de solicitări, 644 au fost urgențe de cod galben și roșu, 200 afecțiuni digestive, 150 cardiovasculare, 111 lipotimii și sincipe, o parte legate de consumul de alcool, precum și șapte tentative de suicid nereușite, a precizat Alis Grasu.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost zece nașteri, a adăugat Alis Grasu.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov are pregătite să intervină la solicitări 91 de echipaje.

În perioada mini-vacanței de Crăciun asigură permanent asistența medicală Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Universitar, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan”, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov are program normal de lucru, solicitările populației fiind preluate la numărul unic de urgență 112. În această perioadă, Serviciul de Ambulanță asigură și eliberarea de certificate constatatoare de deces.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București are un serviciu de gardă permanent la sediul din strada Spiru Haret nr. 14, din sectorul 1.

În toată perioada sărbătorilor de iarnă, la Ministerul Sănătății funcționează centrul operativ, unde pot fi înregistrate toate sesizările din teritoriu, iar permanența pentru intervenții în caz de necesitate este asigurată de secretarii de stat Raed Arafat și Adrian Pană.