Prima pagină » Știri » 15 persoane reţinute în dosarul de TRAFIC de migranți. Ce au descoperit anchetatorii în urma celor 38 de perecheziții

15 persoane reţinute în dosarul de TRAFIC de migranți. Ce au descoperit anchetatorii în urma celor 38 de perecheziții

15 persoane reţinute în dosarul de TRAFIC de migranți. Ce au descoperit anchetatorii în urma celor 38 de perecheziții

Autoritățile române au reținut cincisprezece persoane şi alte şapte plasate au fost plasate sub control judiciar, în dosarul de trafic de migranți. În urma celor 38 de percheziții au fost ridicate autoturisme, o dubă modificată pentru a ascunde migranţi, ATV-uri şi sume de bani.

Cincisprezece persoane au fost reținute și șapte au fost plasate sub control judiciar în urma unei acțiuni ample a autorităților române de a destructura o rețea de trafic de migranți.

Poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, brigăzile de combatere a criminalităţii organizate Piteşti şi Ploieşti şi serviciile de combatere a criminalităţii organizate Dâmboviţa, Olt şi Brăila, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi procurorii DIICOT – Structura Centrală, cu suportul structurilor Gărzii de Coastă, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi Centrului de Supraveghere şi Control al Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopen au efectuat 38 de percheziții, în urma cărora 15 persoane au fost reținute și șapte au fost plasate sub control judiciar.

Persoanele reținute urmează a fi prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit și ridicat 4 autoturisme, în valoare totală de aproximativ 80.000 de euro, o dubă modificată care avea un locaş specific amenajat pentru transport de migranţi, 3 ATV-uri, de aproximativ 30.000 de euro, un motociclu, 52 de telefoane, o tabletă, 2 laptopuri, 18.850 de lei, 7.730 de euro, 1.000 de lire sterline, precum şi alte mijloace de probă.

”Din actele de urmărire penală a reieşit faptul că, în perioada ianuarie – iunie 2023, s-ar fi constituit şi ar fi acţionat, în cadrul unei rute transfrontaliere de trafic de migranţi ce includea România (ca ţară de tranzit)- Ungaria-Italia, un grup de criminalitate organizată, format din mai mulţi cetăţeni români aflaţi în contact direct cu membrii unor grupări transfrontaliere specializate, având ca scop organizarea şi efectuarea de transporturi frauduloase de migranţi pe ruta menţionată, în schimbul unor sume de bani. Din cercetări a rezultat că membrii grupului infracţional organizat, constituit în sistem piramidal, ar fi deţinut roluri determinate şi ar fi acţionat pe mai multe paliere”, au precizat anchetatorii.

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele