17 foști inspectori guvernamentali au dat în judecată Guvernul

Publicat: 23 09. 2013, 18:35
Actualizat: 06 02. 2016, 11:33

Un număr de 17 foști inspectori guvernamentali, disponibilizați începând cu 1 septembrie, au dat in judecată Guvernul la Curtea de Apel București, solicitând „suspendarea actului administrativ” prin care au fost eliberați din funcții, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Guvernul, prin premierul Victor Ponta, și Secretariatul General al Guvernului au fost date în judecată de 17 foști inspectori guvernamentali care solicită la Secția de Contencios Administrativ a Curții de Apel București „suspendarea executării actului administrativ” prin care au fost destituiți din funcții, respectiv o decizie a lui Ponta, semnată în 31 iulie 2013.

„Considerăm abuzivă măsura de desfacere a contractelor de muncă și, în consecință, am contestat în instanță decizia prim-ministrului Victor Ponta. Pe lângă reinstalarea în funcție, am solicitat și plata de daune materiale pentru perioada de la care am fost destituiți până la data la care se va pronunța instanța și vom reveni pe posturile de inspectori guvernamentali”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX unul din foștii inspectori guvernamentali, Ciprian Iftimoaei, care a fost prefect de Vaslui în perioada 2007-2009.

Premierul Victor Ponta a demis din funcție 46 inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanței privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajați, din zece ministere, inclusiv SGG. Deciziile de eliberare din funcție au fost semnate pe 31 iulie 2013 de premierul Victor Ponta, foștii inspectori guvernamentali primind un preaviz de 30 de zile, termen după care au fost obligați să părăsească posturile.

Inspectorii guvernamentali eliberați din funcție sunt foști prefecți și subprefecți din guvernele Tăriceanu, Boc și Ungureanu.