17 persoane trecute în arest la domiciliu săptămâna trecută, între care Mihail Vlasov, președintele suspendat al Camerei de Comerț și Industrie

Publicat: 27 04. 2014, 14:07
Actualizat: 04 02. 2019, 10:38

În perioada 18 – 25 aprilie, la nivel național, au fost dispuse, față de 129 de persoane, măsuri preventive de supraveghere judiciară, ce presupun obligații în sarcina celor față de care sunt decise, se arată într-un comunicat remis, duminică, de Inspectoratul General al Poliției Române.

În cazul a 17 persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, față de alte 111, cea a controlului judiciar, iar în alt caz, măsura controlului judiciar pe cauțiune.

Printre cei arestați la domiciliu în ultima săptămână se numără și Mihail Vlasov, în cazul căruia instanța supremă a decis, în 24 aprilie, această măsură preventivă, în locul arestării.

IGPR precizează că Poliția verifică, periodic, modul în care persoanele aflate sub măsuri preventive își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanța competentă. Aproximativ 500 de polițiști își desfășoară, la nivel național, activitatea în cadrul structurilor de supraveghere judiciară.

Tot în ultima săptămână, la nivel național au fost înregistrate 12 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse inițial cu alte măsuri. Astfel, măsura controlului judiciar dispusă inițial a fost înlocuită, în 10 cazuri, cu măsura condamnării cu executare, într-un caz, cu măsura condamnării cu suspendare, iar un caz de arest la domiciliu a fost înlocuit cu măsura arestării preventive, pentru încalcarea obligațiilor pe care persoana în cauză le avea pe durata arestului la domiciliu, mai precizează IGPR.