18 elevi din Iași, la spital după un incident petrecut în toaleta școlii

Publicat: 08 10. 2014, 13:03

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Iași, Anca Vîjiac, oamenii legii au fost sesizați, miercuri dimineață, de un profesor de la Școala gimnazială „Veronica Micle” din cartierul ieșean Bucium, că un elev în vârstă de 14 ani a pulverizat spray lacrimogen într-o toaletă a unității de învățământ.

„Ne-am deplasat împreună cu un echipaj medical, fiind scoși toți elevii din toaleta școlii. Vom continua verificările, elevul de 14 ani a declarat că a găsit sprayul pe stradă, în urmă cu câteva zile, și voia să vadă ce efecte are”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Anca Vîjiac.

În urma incidentului, 18 elevi au fost transportați cu ambulanțele la spital, medicii spunând că aceștia au iritații de la gazul toxic din spray și cel mai probabil nu vor necesita internare.

„Apelul la 112 a fost făcut mai întâi pentru doi copii, după care numărul pacienților a ajuns la 18. A fost trimis un echipaj SMURD, ambulanța și echipajul pentru victime multiple. Copiii sunt consultanți de către medicii din Clinica de Oftalmologie, cel mai probabil nu vor rămâne internați, ei prezentând iritații de la gazul toxic din spray. Copiii sunt însoțiți de un profesor și au fost anunțați toți părinții”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, Sabina Manea, a afirmat că directorul unității școlare a respectat prevederile legale și a informat imediat instituția despre acest incident.

La rândul său, directorul școlii, Gheorghe Carlagiu, susține că elevul care a cauzat probleme este în clasa a V-a, rămânând repetent mai mulți ani și fiind cunoscut cu tulburări de comportament.

„Profesorul de serviciu a chemat imediat ambulanța și poliția, iar toată zona a fost evacuată”, a spus Carlagiu.

Cătălin Hopulele, corespondenti@mediafax.ro