200 de persoane au protestat în Piața Universității. Marș către Piața Romană. Manifestația s-a încheiat după patru ore

200 de persoane au protestat în Piața Universității. Marș către Piața Romană. Manifestația s-a încheiat după patru ore
Publicat: 08/02/2014, 21:26
Actualizat: 31/01/2019, 18:14

UPDATE: Protestul din Piața Universității s-a încheiat după patru ore

Protestul din Piața Universității față de proiectul minier de la Roșia Montană și de explorarea gazelor de șist s-a încheiat sâmbătă seara, după aproximativ patru ore.

Protestul din centrul Capitalei a început sâmbătă, în jurul orei 16.00, în Piața Universității, pe trotuarul din fața Teatrului Național, unde s-au adunat aproximativ 200 de manifestanți, unii dintre aceștia având bannere și steaguri tricolore.

Manifestanții spun că au reluat protestele în Piața Universității, atât față de proiectul minier de la Roșia Montană, cât și față de explorarea gazelor de șist. De asemenea, aceștia susțin că sunt nemulțumiți și de noul Cod penal, care are ca efect, pe termen scurt, „eliberarea a sute de pușcăriași”, transformarea interceptărilor într-un instrument care nu poate fi folosit și scăderea pedepsei pentru corupție.

Unii dintre cei aproximativ 200 de protestatari adunați în Piața Universității au plecat, în jurul orei 18.30, în marș pe Bulevardul Magheru, spunând că vor să ajungă în Piața Victoriei.

Protestatarii au mers mai întâi pe prima bandă de circulație de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, însă după câteva sute de metri, jandarmii i-au oprit și au făcut apel la aceștia să meargă pe trotuare.

După o scurtă discuție între negociatorii Jandarmeriei și protestatarii aflați în fruntea coloanei, manifestanții au trecut de pe stradă pe trotuar, unde au continuat marșul pe Bulevardul Magheru. Aceștia au mai încercat o dată să treacă pe carosabil, însă au fost din nou opriți de jandarmi și au revenit pe trotuar.

În Piața Romană, protestatarii nu au continuat să meargă spre Piața Victoriei, așa cum anunțau la plecare, ci s-au întors pe Bulevardul Magheru. În drumul spre Universitate, aceștia au traversat, la fiecare trecere de pietoni, de pe o parte pe cealaltă a drumului, continuând marșul pe trotuar.

Când au ajuns în Piața Universității, manifestanții au traversat din zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură spre trotuarul din fața Teatrului Național. Circulația pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost oprită pentru scurt timp, în timpul traversării manifestanților.

După câteva zeci de minute, majoritatea protestatarilor au plecat din Piața Universității, pe trotuarul din fața Teatrului Național mai rămânând doar aproximativ zece manifestanți.


Aproximativ 200 de persoane care s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală pentru a protesta față de proiectul minier de la Roșia Montană, explorarea gazelor de șist, dar și față de noul Cod penal, au plecat în marș pe Bulevardul Magheru, spre Piața Victoriei.

Începând de la ora 16.00, manifestanții s-au adunat în Piața Universității din București, pe trotuarul din fața Teatrului Național, unii dintre aceștia având bannere și steaguri tricolore.

Protestatarii spun că sâmbătă au reluat protestele în Piața Universității, atât față de proiectul minier de la Roșia Montană, cât și față de explorarea gazelor de șist. De asemenea, aceștia susțin că sunt nemulțumiți și de noul Cod penala, care are ca efect, pe termen scurt, „eliberarea a sute de puscăriași”, transformarea interceptărilor într-un instrument care nu poate fi folosit și scăderea pedepsei pentru corupție.

Unii dintre protestatarii din Piața Universității au plecat, în jurul orei 18.30, în marș pe Bulevardul Magheru, spunând că vor să ajungă în Piața Victoriei.

Aceștia au mers mai întâi pe prima bandă de circulație de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, însă după câteva sute de metri, jandarmii i-au oprit și au făcut apel la aceștia să meargă pe trotuare.

După o scurtă discuție între negociatorii Jandarmeriei și protestatarii aflați în fruntea coloanei, manifestnații au trecut de pe stradă pe trotuar, unde au continuat marșul pe Bulevardul Magheru.

Anul trecut, opozanții proiectului minier de la Roșia Montană au protestat în Piața Universității, la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Română și Direcția Națională Anticorupție.

Din 1 septembrie și până în 17 noiembrie, în fiecare duminică au avut loc marșuri pe mai multe străzi din Capitală, încheiate la Universitate, la care au participat mii de persoane. Protestele au continuat și în decembrie, ultima acțiune având loc în 21 decembrie, când manifestanții au mers în marș din Piața Universității în Piața Victoriei.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Elenei Lasconi după ce CCR a decis renumărarea voturilor de la alegerile...
Elena Lasconi, prima reacție după ce CCR a cerut renumărarea voturilor: 'Este absolut îngrozitor!'
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din...
Orașul tot mai la modă din România unde se găsesc apartamente sub 10.000 de euro....
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat...
Prietenii lui Călin Georgescu. Cu cine se întâlnește candidatul care a câștigat primul tur al...
BREAKING NEWS | CCR vrea renumărarea voturilor din turul 1! De ce s-a luat această...
Condimentul banal care poate provoca halucinații severe. Majoritatea românilor îl au în bucătărie
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea...
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa...
Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Cum explică producătorii prețul...
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Poți să depășești prin dreapta un vehicul care circulă pe banda 2? Care sunt regulile...
CSAT a constatat că TikTok a influenţat alegerile prezidenţiale din România: Un candidat a beneficiat...
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
Se schimbă banii. Anunț oficial BNR în România. Unde merg românii cu bancnotele
Au apărut secretele unui mare actor român. Nu multă lume îi știa trecutul
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Elena Viscu, fosta soție a lui CRBL, a vorbit despre perioada grea în care se...
Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Chia și fără nicotină, vapatul afectează sănătatea vasculară și nivelul de oxigen, arată un studiu