25 de șoferi, amendați de poliție pentru neechiparea mașinilor cu anvelope de iarnă

Publicat: 06 12. 2012, 15:29
Actualizat: 05 02. 2019, 10:48

Polițiștii au amendat în ultimele trei zile 25 de șoferi care au circulat pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei cu mașini neechipate cu anvelope de iarnă sau cu echipamente antiderapante.

Polițiștii de la Rutieră au organizat, de luni până miercuri, filtre pe mai multe drumuri din toată țara, pentru a verifica dacă autoturismele au anvelope de iarnă sau echipamente antiderapante omologate, se arată într-un comunicat de presă de joi al Poliției Române.

În urma acțiunilor au fost amendate 249 de persoane, însă numai 25 dintre aceste sancțiuni au fost date șoferilor care circulau pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără a-și echipa automobilele cu anvelope de iarnă sau cu echipamente antiderapante. Restul de 221 de amenzi au fost date pentru alte încălcări ale legislației rutiere.

Totodată, pentru intervenția întârziată a utilajelor de deszăpezire au fost date două amenzi în valoare totală de 2.940 de lei.

Poliția Rutieră atenționează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.