Soniei Mureșan, asistent medical de gardă la Spitalul Orășenesc „George Trifon” din Năsăud, a declarat că primii pacienți au început să sosească la unitatea sanitară sâmbătă, în jurul orei 23.00, printre aceștia aflându-se și mireasa.
„La ora 22.55 a sosit primul pacient. Acuza stări de rău, vărsături, diaree, transpirație, toate simptome ale toxiinfecției alimentare. L-am trimis imediat la Bistrița, la Secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Apoi a venit și mireasa și ea se simțea la fel. În total, la noi au ajuns 27 de adulți și doi copii, ultimul pacient, o domnișoară, ajungând chiar azi (n.r. – duminică), la ora 11.30. Mi-a spus că a vomitat de zece ori. Tot la Bistrița am trimis-o. Din câte am aflat de la ei, după ce au mâncat aperitivul li s-a făcut rău. Unii se pare că au mers direct la Bistrița, nu au mai trecut pe la Spitalul Năsăud”, a declarat Mureșan.
Anca Andrițoiu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, a declarat corespondentului Mediafax că, în total, la Boli Infecțioase au ajuns 31 de pacienți, între care un bebeluș de zece luni și cinci copii.
„Adulții și copiii au primit tratament și nu au rămas în spital, în timp ce sugarul e internat pentru că trebuie supravegheat. Am prelevat probe de la toți pacienții și vom face o anchetă să vedem cauza toxiinfecției alimentare. Din ce ni s-a spus, nunta a fost organizată la căminul cultural din comuna Coșbuc, dar nu știm încă dacă în regie proprie sau cu ajutorul vreunei firme de catering. Mai nou, puțină lume mai face petreceri în regie proprie, dar e posibil orice. Cert este că vom sancționa vinovații după ce vom ști care sunt aceștia. Avem o echipă la Coșbuc, va preleva probe și de acolo și vom vedea ce rezultate obținem”, a spus Anca Andrițoiu.