33.000 de angajați ai Ministerului de Interne vor asigura paza secțiilor de votare. Alți 16.000 vor fi în teren

Publicat: 24 07. 2012, 14:58
Actualizat: 07 07. 2013, 15:24

Șeful Departamentului de Ordine și Siguranță Publică din MAI, secretarul de stat Nicolae Căbulea, a declarat, marți, că 33.000 de angajați ai ministerului vor asigura paza secțiilor de votare la referendumul de duminică, iar alți 16.000 vor fi în teren.

Secretarul de stat din Ministerul Administrației și Internelor a mai spus că, de la începutul campaniei pentru referendum, au fost înregistrate 17 incidente „minore”, dintre care cinci neconfirmate.

Cele mai multe incidente au avut ca obiect distrugerea materialelor de propagandă sau a celor electorale, a precizat Căbulea.

Ministrul de Administrației și Internelor, Ioan Rus, a declarat, tot marți, că eforturile ministerului sunt de a organiza un referendum legal, corect. „Ministerul Administrației și Internelor garantează în primul rând românilor, membrilor clasei politice, președintelui suspendat Traian Băsescu și partenerilor străini, că referendumul va fi organizat ca la carte”, a subliniat Rus, care a explicat că, în ultimele zile, s-a întâlnit cu oficiali de la Lisabona, Nicosia, Madrid, care și-au „exprimat încrederea și speranța că referendumul va fi organizat corect”.

Rus a adăugat că activitatea ministerului de organizare a referendumului va rezista „oricărei expertize postelectorale”.

Ministrul Administrației și Internelor a mai arătat că pe toate șoselele vor fi organizate, duminică, filtre pentru a preîntâmpina turismul electoral, urmând să fie monitorizate toate firmele de transport deținătoare de microbuze sau autobuze. În ziua referendumului, toate mijloacele de transport de acest fel vor fi verificate, microbuzele sau autobuzele trebuind să dețină și să arate actele în baza cărora se deplasează.

„Nu este turism electoral dacă duminică votează 20 de persoane care se află în excursie la mănăstirile din Moldova. Tocmai de aceea, am înființat secții de votare suplimentare, pentru ca orice cetățean să poată vota în conformitate cu legislația”, a mai spus Rus.