Actrița și regizoarea americană Angelina Jolie, emisar special al Organizației Națiunilor Unite pentru refugiați, a fost văzută, sâmbătă, într-o cafenea din orașul ucrainean Liov.
Vedeta americană, în vârstă de 46 de ani, a fost filmată în timp ce se afla într-o cafenea în orașul din vestul Ucrainei, spre surprinderea clienților, care i-au cerut și primit autografe. (Citește mai mult…)
Un ofician ucrainean a spus, vineri, că rușii din orașul Mariupol au început să emită certificate de naștere copiilor care se nasc aici.
„Ieri, în Mariupol, forțele de ocupație au emis primul certificat de naștere pentru luna trecută. Pentru prima dată în Mariupol, un satelit terorist rus a furat oficial cetățenia unui copil de-al nostru ucrainean” a spus Petro Adrushcenko, un consilier al primarului din Mariupol, potrivit CNN, relatează Newsweek. (Citește mai mult…)
Rusia transmite că riscurile unui război nuclear trebuie să rămână la un nivel minim şi că orice conflict armat între puteri nucleare trebuie prevenit, a declarat, sâmbătă, un oficial rus din Ministerul de Externe.
Șeful departamentului de neproliferare nucleară, Vladimir Iermakov, a declarat că toate puterile nucleare trebuie să rămână la o logică prezentată în documentele oficiale menite să prevină războiul nuclear.
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat luni că Occidentul nu ar trebui să subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear din cauza Ucrainei, dar ulterior SUA au precizat că nu cred că există o ameninţare ca Rusia să folosească arme nucleare, în pofida unei escaladări în retorica Moscovei, relatează agenţia TASS, citată de Reuters. (Citește mai mult…)
Cel puţin cinci oameni de afaceri ruşi proeminenţi și-ar fi luat viața de la sfârşitul lunii ianuarie, iar trei dintre ei și-ar fi omorât şi membrii familiilor înainte de a de sinucide. Patru dintre ei erau asociaţi cu Gazprom sau cu una dintre filialele sale. Numai în ultimele 24 de ore au fost descoperiți morți doi oligarhi ruși și familiile lor, potrivit unui material publicat vineri de CNN, care nu a primit un răspuns de la reprezentanții gigantului energetic de stat rus. (Citește mai mult…)
Nemulțumirea este din ce în ce mai mare pentru o importantă parte a chinezilor, din cauza măsurilor draconice anti-COVID. În mai multe zone, cetățenii sunt izolați și testați cu forța.
Potrivit BBC, în Shanghai, unii oamenii au strigat de la balcoane, iar alții s-au revoltat în stradă.
Autoritățile chineze care încearcă să țină sub control un uriaș focar de COVID-19 în Shanghai au instalat garduri pentru a restricționa mișcarea populației. (Citește mai mult…)
Vladimir Yermakov, directorul Departamentului pentru neproliferare și control al armelor al Ministerului rus de Externe, a declarat că nu se mai poate discuta, oficial, despre un dialog SUA-Rusia despre stabilitatea stratgică.
Potrivit agenției TASS, Yermakov elimină, în momentul de față, orice perspective optimiste în legătură cu acest subiect, dar îndreaptă un deget acuzator către Washington.
În urma invadării Ucrainei, SUA au adoptat o poziție fermă, alături de aliații occidentali, condamnând războiul declanșat de Vladimir Putin și adoptând sancțiuni economice dure la adresa Rusiei și a oligarhilor ruși. (Citește mai mult…)
Liderul nord-coreean recidivează și amenință cu folosirea ”preventivă” a armei nucleare: ”Colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre”
Există ”forțe ostile” care atentează la securitatea și suveranitatea Coreei de Nord, spune Kim Jong Un, iar țara sa trebui să își dezvolte, constant, arsenalul nuclear de care dispune. ”Nimeni nu va avea curajul să provoace Coreea de Nord”, insistă liderul de la Phenian.
Coreea de Nord ar putea recurge, ”preventiv”, la folosirea armelor nucleare pentru a contracara ”forţe ostile”. Este nevoie de menținerea unei superiorități absolute a forţelor armate nord-coreene, iar ţara trebuie să fie capabilă ”să controleze şi să contracareze preventiv orice încercări periculoase şi ameninţări, dacă va fi necesar”, a declarat Kim Jong Un în timpul unei întâlniri cu mai mulți ofițeri superiori. (Citește mai mult…)
Pe data de 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să invadeze Ucraina din trei direcții, inclusiv de pe teritoriul Republicii Belarus. La doar câteva ore de la invazie, liderul de la Kremlin a convocat o ședință-surpriză cu nu mai puțin de 37 de oligarhi ruși.
Sub protecția anonimatului, unii dintre aceștia au oferit informații surprinzătoare despre acea întâlnire cu totul neașteptată, povestind nu numai că au fost surprinși de o astfel de decizie a liderului de la Kremlin, dar că și că erau de-a dreptul înspăimântați.
Potrivit The Washington Post, atmosfera a fost una tensionată la momentul respectiv, iar cei 37 de oligarhi convocați de Vladimir Putin au așteptat mai bine de două ore până să apară ”Țarul”. Firește, aproape toți erau convinși că afacerilor lor puteau fi considerate încheiate, iar imperiile lor financiare urmau să se prăbușească precum castelele din cărți de joc. (Citește mai mult…)