Prima pagină » Știri » 8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ce măsuri se vor lua în București dacă incidența cazurilor COVID-19 ajunge la 3 la mie? Explicațiile lui Raed Arafat

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ce măsuri se vor lua în București dacă incidența cazurilor COVID-19 ajunge la 3 la mie? Explicațiile lui Raed Arafat

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ce măsuri se vor lua în București dacă incidența cazurilor COVID-19 ajunge la 3 la mie? Explicațiile lui Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, este de părere că Bucureștiul va ajunge în curând la o incidență a cazurilor de COVID-19 de 3 la mia de locuitori, ținând cont de evoluția pandemiei, punctând faptul că riscul este forte clar și posibil.

Raed Arafat a prezentat la Digi24, în cursul serii de vineri, 16 octombrie, măsurile care se vor lua în București dacă incidența ajunge la 3 la mie sau chiar o depășește. Potrivit informațiilor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică, Capitala are o incidență de 2,81 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, cea mai mare din întreaga țară.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

Nicuşor Dan, despre măsurile pe care le va lua dacă Bucureştiul va depăși rata de 3 la mie. Primarul ales al Capitalei nu ia încă în calcul carantinarea

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, crede că rata mare de noi cazuri de COVID-19 este „o problemă foarte gravă” şi spune că este nevoie de colaborare între autorităţile locale, populaţie şi sistemul de sănătate. Întrebat despre măsurile pe care le va lua dacă se va trece de rata de 3 cazuri la mia de locuitori, Nicuşor Dan a afirmat că se va analiza distribuţia acestor cazuri, iar „ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment.” Invitat la Realitatea Plus, Nicușor Dan a spus că din observațiile sale, lumea a început să conștientizeze gravitatea virusului și să poarte mască de protecție.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

OMS: Secțiile ATI din Europa ar putea ajunge la limita capacității în următoarea perioadă

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat vineri că, în săptămânile următoare, secțiile ATI din întreaga Europă riscă să ajungă la limita capacității, ca urmare a numărului tot mai mare de persoane diagnosticate cu COVID-19, boala provocată de noul tip de coronavirus. Totodată, el a atras atenția că multe dintre marile orașe europene se confruntă cu o creștere importantă și rapidă a numărului de pacienți care au nevoie de îngrijiri în secțiile de Terapie Intensivă.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

O mare companie farmaceutică vrea să ceară autorizaţie pentru utilizarea unui vaccin anti-Covid-19, până la sfârşitul lunii noiembrie

Compania farmaceutică americană Pfizer intenţionează să solicite autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului său anti-Covid-19, până la sfârşitul lunii noiembrie, dacă primeşte date pozitive de eficacitate şi siguranţă în urma studiilor la stadiu avansat la om, relatează The Wall Street Journal.

„Presupunând că datele sunt pozitive, Pfizer va solicita autorizaţie de utilizare de urgenţă autorităţilor din Statele Unite, la scurt timp după ce trece etapa de siguranţă, în a treia săptămână a lunii noiembrie”, a declarat Albert Bourla, CEO-ul companiei, într-o scrisoare deschisă postată pe reţelele de socializare.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

CTP: „Poate o să câștige alegerile PNL-ul, dar CCR va lucra în continuare în favoarea PSD”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat vineri seară, la Digi 24, conflictul dintre premierul Ludovic Orban și președintele Curții Constituționale a României (CCR), Valer Dorneanu. Gazetarul spune că în ceea ce privește stabilirea datei alegerilor, premierul are dreptate când spune că nu pot să stabilească parlamentarii ziua în care va avea loc scrutinul, pentru că ei sunt implicați, au interes direct în asta.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

Alexandru Rafila dezvăluie cum l-a convins Marcel Ciolacu să candideze pe listele PSD: „Are vorbele la el”/ De ce nu a votat-o pe Viorica Dăncilă

Medicul Alexandru Rafila, cel care va deschide listele PSD pentru Camera Deputaților după ce a intrat recent intrat în partid, a declarat că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale din 2019, pentru că sunt mai multe abilități importante pe care ar trebui să le aibă președintele României și pe care nu le-a regăsit în cazul fostului premier PSD. Despre Marcel Ciolacu, Rafila a spus că „este adaptabil și că „are vorbele la el”.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

Declarațiile momentului! Prima reacție a profesorului Streinu-Cercel legată de prezența pe listele PSD la Senat + „Cocktailul lui Trump” dă rezultate foarte bune la „Matei Balș”! (EXCLUSIV)

Zilele acestea au crescut alarmant cazurile de confirmați pozitiv COVID-19. La Spitalul Matei Bals din Capitală, toate paturile sunt ocupate, iar la această oră (vineri, ora 20.00) în camera de gardă se aflau patru persoane pentru care se caută găsirea unei soluții rapide de internare. Perioada care va urma va fi și mai grea, dacă românii nu vor înțelege că măsurile și recomandările medicilor specialiști sunt singurele instrumente prin care putem să ținem virusul la distanță, iar sistemul sanitar să nu colapseze.

Între timp, a apărut informația că dr. Adrian Streinu-Cercel s-ar afla pe aceeași listă PSD pentru parlamentare, ca și prof.dr. Alexandru Rafila. GÂNDUL.RO l-a contactat pe prof.dr. Streinu Cercel și l-a întrebat dacă, într-adevăr, se află pe lista aceasta. Răspunsul a fost punctual și scurt: „NU ÎNCĂ! Nu am o idee clară…”

(CITEȘTE CONTINUARE AICI)

Codruța Kovesi, declarații surprinzătoare despre corupție: „Nu avem țări curate în Europa”/ Șefa Parchetului European a vorbit despre fraudele privind achizițiile publice în pandemie evitând să plaseze România într-un „top” al corupției

Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef european, a făcut dezvăluiri vineri, la forumul online Eurosfat, despre cifrele uriașe despre care se discută la nivel european în privința fraudelor financiare. Kovesi a citat un studiu recent privind daunele aduse de eludarea TVA în decursul unui an în interiorul UE, care sunt undeva între 30 şi 60 de miliarde de euro. Fostul procuror șef al DNA a precizat că procedurile de urgență în cazul achizițiilor publice în pandemie au favorizat acte de corupție la nivelul tuturor statelor europene. Surprinzător, Kovesi a subliniat că „nu avem țări curate în Europa”.

(CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

 

 

 

 

 

Citește și