Premierul Florin Cîțu a declarat, la Digi24, întrebat ce se va întampla cu pensiile în România dacă rămâne actual sistem, că „peste 15 ani este riscul cel mai mare” să se producă un dezastru, pentru că se schimbă raportul dintre pensionari și persoane active.
„Peste 15 ani este riscul cel mai mare, pentru că atunci vom avea un număr mare de oameni care vor ieși în același timp la pensie, iar cei care vor susține, vor fi din ce în ce mai puțini”, a explicat Florin Cîțu. (Citește continuarea…)
Boom-ul de natalitate care a avut loc în perioada 1966 – 1969 ar putea însemna prăbușirea sistemului de pensii din România, avertizează ministrul Muncii. Până în anul 2030 va fi o explozie a numărului de pensionari, cu aproximativ 1,8 milioane mai mulţi, susține Raluca Turcan.
„În urma boom-ului de natalitate care a avut loc între 1966 şi 1969”, când a crescut numărul de nou-născuţi cu aproximativ 1,8 milioane de copii, urmează o explozie a numărului de pensionari, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, la Antena 3. (Citește continuarea…)
Premierul Florin Cîțu, candidat susținut la conducerea PNL de peste 30 de filiale locale, afirmă că liberalismul este singura soluție pentru a reduce sărăcia și că atât Partidul Național Liberal, cât și România au nevoie de un suflu nou.
„România se schimbă, toată clasa politică trece prin transformări în ultima perioada și trebuie și PNL să facă acest pas, spre o conducere nouă și o viziune nouă europeană”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24, întrebat despre candidatura sa la conducerea partidului, anunțată duminică. (Citește continuarea…)
Guvernul lansează un program care să ofere sprijin pentru copiii afectați de pandemia de COVID-19, a anunțat premierul Florin Cîţu. Programul Naţional de Suport „Din grijă pentru copii” este lansat de Guvern cu scopul de a veni în sprijinul celor mici, după pandemia de coronavirus. (Citește continuarea…)
Mă bucur că avem curajul să realizăm un program guvernamental care să se ocupe de problemele emoţionale ale copiilor, să ofere ajutor şi soluţii”, a spus premierul Florin Cîţu.
Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat, luni, că România a trimis Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la Bruxelles.
Am trimis PNRR la Bruxelles, adică în sistemul informatic al Comisiei Europene. La ora 15.30 am terminat de uploadat cele 240 de fişiere care înseamnă acum PNRR, împărţit pe aproape 30 de capitole”, a spus ministrul Cristian Ghinea, într-un mesaj video postat pe Facebook.
Un sumar executiv al PNRR cuprinde următoarele capitole transversale: Legătura cu semestrul european, Egalitatea de şansă şi gen, Coerenţă, Consistenţă, Complementarităţi, Consultarea, Implementare şi audit, Comunicare. (Citește continuarea…)
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni, pe pagina sa de Facebook, că toți cei care se vor vaccina anti-COVID-19 la centrul drive-thru din Piața Constituției, în data de 1 iunie, vor primi bilete gratuite la teatrele și muzeele din București, dar și la spectacolele Circului Metropolitan.
„Dacă vă vaccinați pe 1 iunie, puteți merge apoi gratuit, împreună cu familia, la piese de teatru, puteți să vizitați muzee din București sau să vedeți spectacole de circ. Biletele gratuite se emit pentru instituțiile de cultură aflate în subordinea Primăriei Capitalei și sunt valabile până la finalul anului”, este mesajul lui Nicușor Dan. (Citește continuarea…)
Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan în mașina sa, care a explodat, apoi a luat foc și a ars în totalitate, sâmbătă, într-o parcare din municipiul Arad. Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare. (Citește continuarea…)
Dan Antonescu, expert crimonolog, a vorbit despre modul în care vor proceda autoritățile în cazul asasinării cu bombă a omului de afaceri Ioan Crișan din Arad și despre ipotezele analizate în cazul exploziei.
„Vorbim despre o zonă în apropierea graniței. Cooperarea polițienească este extrem de fructuoasă între polițiile din statele europene. În astfel de situații, în primul rând se verifică în statisticile Poliției Române, dacă există persoane care sunt suspectate sau au fost identificate în trecut cu un mod de operare asemănător, se solicită astfel de date polițiilor din comunitatea europeană și ulterior, prin Interpol, se va solicita și mai departe”, a spus Dan Antonescu, potrivit Antena 3. (Citește continuarea…)