A crezut că este o glumă! Ce AMENDĂ a primit un șofer român, prins fără centură în Turcia

Publicat: 01 09. 2024, 10:45
Actualizat: 01 09. 2024, 13:46

Este un fapt bine-cunoscut că una dintre destinațiile preferate ale românilor este Turcia. Autoritățile sunt, însă, vigilente, și au sancționat imediat un șofer român, care circula fără centură. Bărbatul a rămas surprins de suma pe care o avea de plătit, așa că a postat amenda pe social-media.

Vacanța de vară s-a terminat, iar românii care au preferat destinații în afara granițelor își povestesc peripețiile prin care au trecut pe grupurile dedicate turismului de pe rețelele de socializare.

Una dintre cele mai frecventate destinații este Turcia, un loc ce oferă atât obiective turistice interesante, cât și servicii de calitate superioară.

Mulți cetățeni români preferă să călătorească în Turcia cu mașina personală. Acesta a fost și cazul unui șofer care a circulat în zona Izmir, însă a uitat să-și pună centura, fapt pentru care a fost sancționat cu amendă. Când s-a uitat pe amendă a fost surprins de suma pe care o avea de plătit.

Sancțiunea era în valoare de 690 lire turcesti, echivalentul a 90 lei, adică o sumă mult mai mică decât ar fi plătit-o pentru aceeași abatere în România.

Mai exact, în țara noastră, amenda pentru șoferii prinși fără centură este de cinci ori mai mare. Astfel, în România, în 2024, șoferii care nu poartă centura de siguranță pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 2 și 3 puncte. Anul acesta punctul de amendă s-a majorat, așa că, valoarea amenzii pentru lipsa centurii de siguranță este cuprinsă între 330 lei și 495 lei.

sursa FOTO: Facebook

Citește și:

Ce amendă primesc șoferii din România în 2024 dacă nu poartă centura de siguranță. Și pasagerii riscă sancțiuni mari

Primul oraș din România care interzice cerșetoria. Ce AMENDĂ riscă oamenii care încalcă legea

Singura EXCEPȚIE din Codul Rutier, ce permite șoferilor să depășească un tractor, prin încălcarea liniei continue