A fost numit noul șef al Poliției Capitalei

Publicat: 13 02. 2013, 13:37
Actualizat: 04 07. 2013, 03:44

Comisarul șef Marius Cătălin Dragotă a fost împuternicit, miercuri, să ocupe funcția de șef al Poliției Capitalei, printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

„Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Marius Cătălin Dragotă a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Marius Cătălin Dragotă a fost șef al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, iar la 28 mai 2012 a fost mutat, „în interesul serviciului”, la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, printr-o dispoziție a șefului Poliției Române, chestorul șef Petre Tobă.

Împuternicirea comisarul șef Dragotă a fost făcută după ce, marți, ministrul Radu Stroe a semnat încetarea împuternicirii comisarului șef Cornel Ciocoiou la conducerea Poliției Capitalei.

Cornel Ciocoiu fusese numit la conducerea Poliției Capitalei în iulie 2012.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, miercuri, că l-a schimbat pe Cornel Ciocoiu de la conducerea Poliției Capitalei din motive de management defectuos și indisciplină.