Peste 100 proiecte online pentru rezolvarea unor probleme sociale ale comunităților, care pot schimba România, au fost înscrise în competiția ReStart România, ele urmând să fie votate până la 18 octombrie, după care vor intra în procedura de selecție pentru o finanțare de 5000 de dolari.
Competiția se desfășoară pe www.restartromania.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/RestartRomania
 unde au și fost depuse aceste proiecte. Traficul, birocrația, piața locurilor de muncă, educația, protecția mediului, banii publici și promisiunile electorale sunt doar câteva dintre problemele cărora românii vor să le găsească o rezolvare cu ajutorul tehnologiei.
Din cele peste 100 proiecte online înscrise în competiția ReStartRomânia de anul acesta 61 sunt axate pe agregare comunitară, 17 pe crearea unei administrații publice utile cetățeanului și 22 militează pentru transparență și acces la date deschise. Printre acestea se numără hărți ale accesibilității pentru persoanele cu dizabilități, ghișee online locale sau naționale, platforme pentru discutarea inițiativelor legislative, ghiduri de iubit sau înțeles orașele în care trăim sau proiecte privind retrocedarea proprietăților confiscate în perioada comunistă.
Un număr de 37 de proiecte au fost înscrise din București, 5 din Iași, 3 din Cluj-Napoca, 2 din Târgu-Mureș și câte un proiect din Alba, Arad, Făgăraș, Mărăcineni, Craiova, Oradea, Oslo, Helsinki, Pașcani, Ploiești și Timișoara.
Proiectele strâng votul comunității până în data de 18 octombrie. Voturile publicului se vor adăuga punctajelor oferite de un juriu format din lideri civici și IT pentru a alege 20 de semifinaliști. Ulterior, 7 idei finaliste vor fi ajutate să găsească o echipă tehnică care să transforme ideile într-un prototip funcțional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finanțări în valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta și lansa mai departe.
ReStart România este o competiție în care se propun, discută și dezvoltă proiecte care promovează utilizarea de resurse și tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale. ReStart România este un proiect al TechSoup România, realizat cu sprijinul unei finanțări a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, precum și din partea Ambasadei SUA în România.
Partenerii proiectului sunt Senior Interactive, Microsoft România, Fundația Romano-Americană. Campania este sprijinită de Gândul, alături de Mediafax, Business Magazin, Decât o Revistă, Gazeta de Sud, ZeList Monitor, Zitec.