A murit poetul Alexandru Mușina
Scriitorul Alexandru Mușina, profesor doctor universitar la Facultatea de Litere din Brașov, a murit miercuri, la Spitalul Județean Brașov, colegii acestuia spunând că „este o mare pierdere”, poetul având „un extraordinar har pedagogic”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Alexandru Mușina avea 59 de ani și suferea de mai mult timp de hepatita C, însă, în pofida numeroaselor tratamente pe care le-a urmat, a murit miercuri, la Spitalul Județean Brașov, potrivit scriitorului Andrei Bodiu, profesor la Facultatea de Litere din oraș.
‘Este o veste cutremurătoare pentru noi și o mare pierdere. El a fost, dincolo de calitățile de scriitor care l-au impus pe plan național, și un profesor excelent. Mi-a fost un mentor extraordinar în cel mai pur sens al cuvântului. De fapt, singurul pe care l-am avut. Avându-l ca profesor, am avut, ca adolescent, niște atuuri fundamentale și am învățat de la el lucruri pe care alții le învățau abia în facultate. A avut un extraordinar har pedagogic”, a declarat Bodiu pentru corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit sursei citate, Mușina și-a dus boala pe picioare până aproape în ultima clipă, participând în aprilie la un colocviu de literatură.
„A stat câteva zile la spital. S-a stins foarte repede. A fost pe picioarele lui până aproape de ultima clipă. Este o veste cutremurătoare pentru noi”, a mai spus Andrei Bodiu
Alexandru Mușina a absolvit Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov în 1973, iar, în 1978, Facultatea de Limbă și Literatură Română a Universității din București. A lucrat ca profesor de literatură la liceu. Din 1996, a fost doctor în litere la Facultatea de Litere a Universității din București și profesor de creative writing, folclor, literatură comparată la Facultatea de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov.
Mușina deținea editura Aula din Brașov. De asemenea, a fost membru la Cenaclului de Luni.
El a debutat în lumea literară în volumul colectiv de poezii „Cinci”, apărut în 1982. În 1984, a publicat primul volum individual – „Strada Castelului 104”.
A publicat mai multe volume de poezii și eseuri, cărți pentru copii, a colaborat neîntrerupt la reviste literare, a susținut conferințe despre poezia contemporană, a obținut numeroase premii, iar anul trecut și-a lansat romanul comic „Nepotul lui Dracula”.