A murit președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Doru Dinu Glăvan avea 75 de ani
Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a murit la vârsta de 75 de ani.
Doru Dinu Glăvan, una dintre personalitățile de la Radio România, s-a stins din viață duminică, 31 octombrie.
La doar 14 ani, Doru Dinu Glăvan a început să publice în ziarele naționale pentru copii. După patru ani, el a ajuns colaborator la presa locală și regională, relatează Ziua de Vest.
De asemenea, în 1965, când avea 19 ani, a devenit corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”, ulterior fiind angajat cronicar sportiv al Postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă.
Calitățile lui de reporter, recunoscute și apreciate
Calitățile sale de reporter sunt unanim recunoscute și apreciate, motiv pentru care Radio București l-a trimis să transmită și să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia și Australia.
Sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reșița, dintr-un post mic, care acoperea doar o parte a municipiului de pe malul Bârzavei, ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență, acoperind nu numai întregul teritoriu al județului Caraș-Severin și părți importante din județele limitrofe, ci și teritoriile locuite de români în Voivodina și pe Valea Timocului, adresându-se unei populații de două milioane de locuitori.
În cei zece ani cât s-a aflat în fruntea postului, Radio România Reșița a primit numeroase distincții, premii și diplome, atât colective, cât și personale, dedicate slujitorilor postului: Diploma de excelență și Distincția Culturală „Gheorghe Bulic” acordate de Societatea Literar-Artistică Tibiscus „în semn de profundă recunoștință pentru contribuția la păstrarea și afirmarea identității cultural-naționale a românilor din Serbia; Premiul Internațional pentru Pace (International Peace Prize) acordat de Convenția Uniunii Culturale (United Cultural Convention) din Statele Unite ale Americii „pentru rezultate remarcabile în întreaga activitate depusă în slujba societății”; Distincția Academiei Olimpice Române „pentru promovarea Spiritului Olimpic”; titlul de Cetățean de Onoare al localității Uzdin din Voivodina-Serbia „în semn de profundă recunoștință pentrru colaborarea prietenoasă și benefică întru slujirea limbii, spiritului și a unirii cugetului umanist și românesc și pentru merite deosebite în promovarea valorilor localității Uzdin”.