A provocat un accident, apoi a fugit. Mama lui a intrat pe fir, iar până la urmă au ajuns amândoi pe mâna polițiștilor

Publicat: 02 10. 2015, 14:09

Potrivit Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, Ioan Liviu Fuior a fost trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului sau modificarea ori ștergerea urmelor acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El este acuzat că, în 30 august, a intrat cu mașina pe care o conducea, din cauza vitezei și a nepăstrării distanței în mers, într-un autoturism condus de o femeie din Republica Moldova. În urma impactului, autoturismul condus de Fuior a fost proiectat într-un stâlp de electricitate și într-o mașină staționată, iar o femeie din Ucraina, aflată în autoturismul condus de moldoveancă, a fost rănită, necesitând îngrijiri medicale.

Șoferul a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de polițiști.

Mama acestuia, Valentina Fuior, a fost trimisă în judecată sub control judiciar pentru influențarea declarațiilor și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Potrivit anchetatorilor, femeia a mers imediat la locul accidentului unde a luat legătura cu trei martori și a încercat să îi determine, promițându-le diferite sume de bani, să mintă în fața organelor de cercetare penală și să nu îl indice pe fiul ei ca fiind cel aflat la volan.

Femeia a declarat în scris în fața polițiștilor că ea a condus autoturismul și ea a provocat accidentul, a semnat declarația de consimțământ pentru prelevare de mostre biologice pentru alcoolemie, încercând să ducă în eroare organele de cercetare penală, pentru a-l scăpa de răspundere penală pe fiul său pentru părăsirea locului accidentului.

Mama și fiul au fost reținuți, apoi Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus arestarea preventivă a șoferului vinovat, iar față de mamă procurorii au decis cercetarea sub control judiciar.