Absolvenții clasei a VIII-a află vineri la ce liceu au fost repartizați

Absolvenții clasei a VIII-a află vineri la ce liceu au fost repartizați
Publicat: 11/07/2019, 13:08

Conform calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de Ministerul Educației Naționale, vineri, absolvenții clasei a VIII a vor afla în ce liceu au fost repartizați.

Rezultatele repartizării la liceu pentru Capitală și pentru fiecare județ în parte vor fi afișate, vineri, de Ministerul Educației, pe admitere.edu.ro.

Repartizarea în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020 se va face computerizat, conform MEN.

Potrvit aceleiași surse, următoarea etapă se va desfășura în intervalul 15 – 18 iulie 2019, perioadă în care va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

În zilele de 19, 22 și 23 iulie 2019, va avea loc rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate, conform calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de MEN.

În perioada 4 – 8 iulie 2019 a avut loc verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator, în timp ce în intervalul 3 – 7 iulie 2019, completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere.

Cea de-a doua etapă a admiterii la licee se va desfășura în perioada 23 iulie-1 august 2019.Potrivit datelor calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de MEN, în 23 iulie 2019 va avea loc afișarea situației locurilor rămase libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă.

Ulterior, în zilele de 24 – 25 iulie 2019, va avea loc, potrivit aceleiași surse, înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă.
În perioada 26 – 29 iulie 2019 se vor desfășura probelor de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă, în timp ce în intervalul 24 – 30 iulie 2019 se va dispune primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare, conform calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de MEN.

A doua etapă a admiterii la licee se va încheia pe 1 august 2019. Astfel, în zilele de 31 iulie -1 august 2019, va avea loc repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare.

În ceea ce privește calendarul de admitere în învățământul profesional și dual, în perioada 8 – 12 iulie 2019, va avea loc depunerea dosarelor de înscriere, la unitățile de învățământ la care candidații au fost declarați admiși, urmând ca în intervalul 15-16 iulie 2019 să aibă loc rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere.

Admiterea candidaților pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă se va face în perioada 15- 18 iulie 2019. În acest interval va avea loc înscrierea la învățământul seral sau cu frecvență redusă a candidaților de seriile anterioare care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2019- 2020, potrivit datelor MEN.

În zilele de 19, 22,respectiv 23 iulie 2019 va avea loc repatizarea candidaților de seriile anterioare care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020 pe locurile de la învățământul seral sau cu frecvență redusă.

Potrivit Ministerului Educației, repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.

Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează după următoarea formulă: MA=0,2 x ABS + 0,8 x EN (MA = medie admitere; ABS = medie generală de absolvire a claselor V-VIII; EN = medie generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, conform Anexei nr. 1 la OMEN Nr. 4829/30.08.2018.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți...
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar