Academia Română discută mâine cazul Bălăceanu-Stolnici

Publicat: 15 02. 2012, 11:35
Actualizat: 16 02. 2012, 14:28
Prezidiul Academiei Române va lua în discuție, mâine (n.r. - marți), acuzațiile de colaborare cu Securitatea aduse lui Constantin Bălăceanu-Stolnici, a declarat Ionel Haiduc, președintele Academiei.

 

Prezidiul Academiei Române va lua în discuție, mâine (n.r. – marți), acuzațiile de colaborare cu Securitatea aduse lui Constantin Bălăceanu-Stolnici, a declarat Ionel Haiduc, președintele Academiei.

"Mâine avem o ședință de prezidiu. Scopul principal este altul, însă vom atinge și acest subiect, legat de Constantin Bălăceanu-Stolnici. Ne întâlnim ca să discutăm, pentru că statutul Academiei nu ne permite să luăm nicio măsură. Vrem să discutăm ca să ne facem o idee, pentru că părerile sunt foarte împărțite în legătură cu acest caz", a spus Ionel Haiduc.

Potrivit art. 62, alin. 1, capitolul 6, din Statul Academiei Române, "Adunarea generală a Academiei Române poate exclude din rândurile sale pe acei membri condamnați definitiv la o pedeapsă privativă de libertate pentru o faptă intenționată gravă".

Colegiul CNSAS a stabilit, în august, că Bălăceanu-Stolnici a făcut poliție politică. Constantin Bălăceanu-Stolnici este membru de onoare al Academiei Române din 1992.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro