Accident grav pe microbuz pe DN6. 12 persoane au fost rănite – UPDATE

Publicat: 16 04. 2014, 11:07
Actualizat: 28 07. 2014, 17:09

UPDATE: Accidentul din Mehedinți, produs din cauza șoferului autoutilitarei, care a depășit neregulamentar

 

Polițiștii au stabilit că accidentul de pe DN 6, de la ieșirea din Drobeta Turnu Severin, soldat cu rănirea a 12 persoane a avut loc după ce șoferul autoutilitarei care transporta produse panificație a intrat în depășirea camionului, fără să se asigure, lovind microbuzul care circula regulamentar.

Purtătorul de cuvânt al Inspetoratului de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți, Roxana Vișan, a declarat că din primele cercetări reiese că accidentul s-a produs după ce șoferul autoutilitarei care transporta produse de panificație și circula dinspre Drobeta Turnu Severin către Orșova a intrat în depășirea camionului, fără să se asigure, și s-a ciocnit cu microbuzul care circula regulamentar, din sens opus.

În urma impactului, autoutilitara a ricoșat în camionul care circula regulamentar.

Conform sursei citate, autoutilitara era condusă de un tânăr de 26 de ani, din comuna mehedințeană Corcova, acesta fiind rănit în urma accidentului.

Șoferul a fost scos din autovehicul de către pompieri și transportat la spital.

În accident a fost rănit ușor și șoferul microbuzului în care se aflau 17 persoane.


Un număr de 12 persoane, între care un copil de patru ani, au fost rănite, miercuri dimineață, în urma unui accident produs pe DN6, între Drobeta Turnu Severin și Orșova, în care au fost implicate un microbuz de persoane, o autoutilitară și un camion, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul a avut loc la ieșirea din Drobeta Turnu Severin către Orșova, fiind implicate un microbuz de transport persoane, o autoutilitară care transporta produse panificație și un camion.

Mai multe echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Mehedinți și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) s-au deplasat la fața locului.

În urma impactului, 12 persoane, între care un copil de patru ani, au fost rănite, victimele fiind atât din microbuzul cu 17 locuri, cât și din autoutilitară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mehedinți, Ramona Nistor, pompierii au intervenit pentru scoaterea din cele trei autovehicule a cinci persoane rănite, două dintre ele fiind încarcerate. Ulterior, cei cinci răniți au fost transportați la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin

Nistor a precizat că starea de sănătate a celorlalte șase persoane rănite este evaluată la fața locului, urmând să se stabilească dacă necesită transportarea la spital.

Circulația rutieră este blocată în zona producerii accidentului, fiind dirijată de polițiști.