Prima pagină » Știri » Acești angajați cu vechime, din România, primesc zile suplimentare de concediu, în fiecare an. Tu te numeri printre ei?

Acești angajați cu vechime, din România, primesc zile suplimentare de concediu, în fiecare an. Tu te numeri printre ei?

Acești angajați cu vechime, din România, primesc zile suplimentare de concediu, în fiecare an. Tu te numeri printre ei?

Angajații din România care vor intra în concediul de creștere a copilului, vor beneficia de mai multe zile de concediu de odihnă. Decizia a fost așteptată de majoritatea părinților care își doresc să se bucure de mai mult timp liber cu cei mici.

Persoanele care se află în concediu de creștere a copiilor au primit o veste minunată, si anume că vor putea avea mai mult timp la dispoziție pentru copii.

Desigur, există și anumite reguli care necesită respectate.

Potrivit unui exemplu făcut public în mediul online, un angajat care a împlinit un an în cadrul aceleiași companii, va beneficia de oportunitatea de a petrece doi ani acasă alături de copilul său, obținând astfel dreptul la concediul de creștere a copilului.

Astfel, deși i se va suspenda contractul individual de muncă, acesta va putea avea parte de câteva zile de concediu de odihnă după ce se întoarce la muncă.

Același lucru se aplică și în cazul persoanelor care se vor afla în concediu de creștere a copilului.

Dacă angajatul a lucrat timp de un an, apoi a beneficiat de doi ani de concediu, acesta va putea obține trei zile libere în plus în momentul în care își va relua activitatea.

Medicii vor acorda pacienţilor concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă în două etape. În prima etapă, concediul poate dura cel mult trei zile pentru o afecţiune uşoară.

După aceste trei zile, medicul decide dacă va elibera certificatul de concediu medical în continuare, în funcţie de răspunsul pacientului la tratamentul prescris şi de rezultatele analizelor pe care i le-a recomandat.

Planul de urmărire a evoluției bolii va cuprinde cel puțin indicațiile terapeutice și igienico-dietetice, pe care pacientul trebuie să le respecte.

Angajații care au o vechime mai mare de un an sunt prioritari

Orice tip de concediu medical este reglementat prin legea 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006.

Conform acestei legi, pentru acordarea concediului medical, angajatul trebuie să aibă domiciliul în România și să fi fost înscris în sistemul de asigurări sociale de sănătate cel puțin șase luni în ultimul an.

De asemenea, este menționată de lege condiția ca activitatea să fi fost desfășurată în baza unui contract individual de muncă, raport de serviciu, act de detașare sau în baza unui statut special prevăzut de lege. Conform legii, de aceleași drepturi beneficiezi și dacă nu îndeplinești situațiile descrise anterior, dar te numeri printre:

  • persoanele autorizate să desfășoare activități independente;
  • persoanele care încheie un contract de asigurări sociale pentru concedii și indemnizații;
  • administratori sau manageri care au încheiat un contract de administrare sau de management;
  • membrii unei asociații familiale;
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și