De la 1 septembrie, s-au redeschis teatrele, spre marea satisfacție a actorilor, care au șomat din luna martie, de când a început pandemia în România. Fiind spațiu închis, toți cei prezenți în interior ar trebui să porte mască de protecție. Artiștii, însă, refuză. Marian Râlea a explicat motivul.
Maria Râlea este conștient că actorii se expun la pericol nepurtând mască de protecție în timpul spectacolelor, dar susține că el și colegii săi nu-și pot face corespunzător meseria dacă au fața acoperită.
„E un pericol şi pentru actori şi pentru spectatori această nepurtare a măştii, dar meseria noastră nu se poate face decât cu faţa noastră, cu vorbele noastre, cu ochii noştri. Nu cred că putem să jucăm cu mască medicinală. Dacă ar fi vorba de o mască de teatru, da, există acest efort pentru crearea unui personaj, dar altfel e ca şi cum am fi cu toţii medici„, a declarat Marian Râlea, potrivit Agerpres.
În continuare, Maria Râlea a recunoscut că actorii se tem să nu se infecteze cu coronavirus, mai ales că, de câteva săptămâni, a explodat numărul de cazuri noi de îmbolnăviri. Artistul a mai adăugat că spectacolele cu puțini spectatori sunt deosebit de frustrante pentru cei care sunt pe scenă.
„Există o teamă, dar există o teamă de boală în general, nu doar de o anumită boală. Sigur, în cazul acesta, a ceea ce am trăit până acum, e o teamă. Chiar dacă unii bravează şi spun că nu există sau că nu există virusul, există această teamă permanentă că te poţi îmbolnăvi, dar atâta timp cât credem în destinul fiecăruia dintre noi, trebuie să facem în aşa fel încât nici noi, dar mai ales publicul, să nu se îmbolnăvească. Vă daţi seama că, dacă s-ar auzi că într-o sală de spectacole s-a îmbolnăvit un spectator, cred că s-ar închide sala şi publicul nu ar mai veni mult timp. Și așa este frustrant pentru noi să vedem puțini spectatori în sală„, a mai spus actorul.