Actorul Jean-Paul Belmondo, implicat într-un accident auto

Publicat: 06 06. 2015, 14:41

Actorul, o legendă a cinematografiei franceze și mondiale, se afla într-un automobil Bentley, condus de șoferul său personal. Accidentul, cauzat de o pană de cauciuc, s-a produs în apropere de Fréjus, pe autostrada care face legătura între orașele Nisa și Aix-en-Provence, precizează cotidianul France Bleu Provence. În spatele automobilului de lux al starului francez rulau două camioane, iar încetinirea bruscă a Bentley-ului lui Jean-Paul Belmondo a determinat o coliziune între cele două vehicule de mare tonaj.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest incident rutier. Circulând cu o viteză de aproximativ 100 de kilometri pe oră, automobilul starului ar fi putut să derapeze și să iasă de pe spațiul carosabil. Șoferul actorului și-a păstrat însă sângele rece și a evitat astfel producerea unei catastrofe. În spatele său, cele două camioane s-au ciocnit, întrucât nu au putut să frâneze la timp, în urma încetinirii bruște a automobilului Bentley.

După schimbarea cauciucului, Jean-Paul Belmondo și-a continuat drumul spre Paris, escortat de un echipaj al Jandarmeriei franceze.

Starul francez, actorul fetiș al regizorului Claude Lelouche, este și un pasionat avid de sport, preferând fotbalul, boxul și tenisul.

Cu chipul brăzdat de riduri și tot timpul bronzat, „Bebel”, așa cum este supranumit actorul de compatrioții săi, nu a mai jucat în ultimii ani în filme, din cauza unui accident vascular cerebral, produs în 2011, care l-a lăsat cu un handicap fizic sever. Cu toate acestea, Jean-Paul Belmondo rămâne unul dintre actorii îndrăgiți de francezi, figurând în fiecare an în Topul 50 al personalităților preferate în Franța.