ACUZAȚII. Familia unei victime a coronavirusului: Medicii ne-au spus să nu mai insistăm cu telefoanele că ne sună ei când moare
Familia unui botoșănean în vârstă de 59 de ani, raportat drept decesul de coronavirus cu numărul 1361, aduce acuzații grave Spitalului Județean Mavromati, menționând că bărbatul a fost batjocorit de cadrele medicale, pe vremea cân era internat.
Bărbatul a ajuns la apotal după ce s-a simțit rău din cauza substanțelor pentru stropit pomii, pe care le îngițise.
Dumitru S. A ajuns la spital pe 29 mai și a stat 13 ore la triaj, alături de persoane despre care nu știa dacă au sau nu Covid-19. Pentru că a prins minivacanța de 1 iunie, bărbatul a fost consultat de un medic abia pe 2 iunie, iar două zile mai târziu a fost transferat la Ati, relatează familia.
Membrii familiei lui Dumitru acuză că în perioada în care ărbatul a fost internat, acesta spunea că este ținut dezbrăcat și batjocorit de cadrele medicale.
„Îi tot spunea fiului să vină după el ca nu mai suporta batjocura. El vorbea foarte clar și era conștient de tot ce face. După ce a vorbit cu unul dintre frați a lăsat telefonul deschis și auzit cum doctorul și asistentele țipau la el. Din acel moment nu am mai putut lua legătura. Telefonul i-a fost închis și seara târziu fiul lui a reușit să vorbească cu doctorul care i-a spus că l-au sedat și l-au intubat pentru că era în stare critică. Cum poate fi un om în stare critică din moment ce el vorbește clar și tare fiind înspăimântat de cele petrecute acolo?!”., se întreabă fratele lui Dumitru S.
„Vă sunăm noi când moare”
În ceea ce privește comunicarea dintre cadrele medicale de la spitalul Mavromati și familia pacientului, aceata a fost deficitară. Răspunsul pe care l-a primit fratele lui Dumitru când a vorbit la telefon cu un medic, l-a lăsat cu un gust amar: „Vă sunăm noi când moare”.
Bărbatul, care avea și diabet, a murit pe data de 11 iunie, iar familia a fost anunțată cu o zi mai tâzriu. DSP a demarat o anchetă pentru a afla adevărul în acest caz.
„Aș vrea să menționez că în toată această perioadă vorbeam zilnic cu el, atât noi cât și fiul lui. După această mutare, o zi nu am mai știut nimeni nimic de el și de câte ori suna fiul lui la secția ATI, asistentele care îi răspundeau îi tot spuneau să sune mai târziu că doctorul este în operație. A reușit într-un sfârșit să vorbească cu doctorul și acesta i-a spus că trebuiesă stea acasă liniștit că oricum îl vor suna ei când va muri. A întrebat dacă e nevoie să îl transferăm la un alt spital sau e nevoie de vreun tratament sau orice intervenție medicală care trebuie plătită și i s-a răspuns ironic:”dar, la București nu vreți? Poate chiar cu elicopterul?! oricum ce îi fac aia asta facem și noi, așteptăm să moară”. A doua zi, fratele a reușit să-și deschidă telefonul și și-a sunat soția și copilul spunându-le că e mai bine. De atunci am vorbit din nou cu el zilnic atât prin apel cât și prin mesaje”, a povestit fratele victimei, citat de Botoșăneanul.ro.