Acuzații grave la adresa unui șef de la IPJ Brașov. Intră în camerele studentelor pentru „a face cunoștință”. Asociația Studenților este revoltată

Acuzații grave la adresa unui șef de la IPJ Brașov. Intră în camerele studentelor pentru „a face cunoștință. Asociația Studenților este revoltată
Publicat: 19/02/2016, 12:19
Actualizat: 19/02/2016, 16:08

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Asociația Studenților din Universitatea „Transilvania” (ASUT) Brașov, șeful Biroului de Poliție pentru centrul Univeristar Brașov, Teodor Cojocaru, „a avut mai multe derapaje de la atribuțiile prevăzute de fișa postului acestuia”, în sensul că „agasa studente cazate în căminele studențești” și că „avea un vocabular nu tocmai potrivit față de studenți și de subalternii săi”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În plus, studenții spun că Teodor Cojocaru a solicitat conducerii Universității „Transilvania” acces pentru monitorizarea camerelor de supraveghere amplasate în cămin, care inițial i-a fost permis, apoi i-a fost respins ca urmare a reclamațiilor făcute de studenți.

Totodată, studenții mai reclamă faptul că Teodor Cojocaru ar intra în camerele de cămin fără acordul studenților cazați, în special în camerele studentelor „cu scopul de «informare» sau doar de «a face cunoștință»”.

„Chiar dacă ASUT a cerut atât Universității Transilvania Brașov, cât și Poliției Municipiului Brașov temperarea/atragerea măsurilor care se impun, doar conducerea Universității a avut o reacție, aceea de a restricționa accesul în a monitoriza camerele de supraveghere din căminele studențești sau de a-l informa asupra anormalității de a intra în camerele studenților fără acordul acestora”, se arată în comunicatul citat.

În replică, Universitatea „Transilvania” Brașov susține, într-un comunicat transmis vineri, că sistemul de supravhegere video a fost montat „exclusiv cu scopul supravegherii intrărilor, a holurilor comune (de intrare) și a unor zone adiacente, mai puțin circulate, din spatele unor cămine” și pentru siguranța studenților.

„Sistemul de supraveghere video existent în căminele studențești a fost montat în anul 2007, ca urmare a deciziei luate de conducerea universității împreună cu studenții cazați în cămine, exclusiv cu scopul supravegherii intrărilor, a holurilor comune (de intrare) și a unor zone adiacente, mai puțin circulate, din spatele unor cămine. Acest proiect tehnic, avizat și de Poliție, s-a considerat a fi benefic pentru siguranța studenților cazați în cămine. Toate aceste zone sunt semnalizate prin eticheta «Zona supravegheată video». În ultimii ani, la cererea unor administratori, au mai fost montate patru camere în holuri care nu aveau supraveghere video”, arată conducerea Universității „Transilvania” Brașov.

De asemenea, conducerea Universității precizează că înregistrările care au fost puse la dispoziția Poliției de campus s-au eliberat „numai în urma unor cereri oficiale depuse la Direcția General Administrativă, pentru rezolvarea unor anchete în legatură cu infracțiuni semnalate de studenți” și că „prin funcționarea acestui sistem de supraveghere video nu a fost încălcat dreptul legal la intimitate și la viață privată al niciunui student”.

Comunicatul ASUP Brașov a venit în urma unui alt comunicat de joi al Sindicatului Național a Agenților de Poliție, care îi cerea în mod public șefului IPJ Brașov, chestorul Ioan Aron, să își dea demisia în urma cazului Marian Godină, însă susținea și că în campusul universitar Brașov, șeful poliției Brașov „și-a permis, împreună cu administratorul, să monteze camere de supraveghere video și micofoane, să urmarească studenții fără drept și chiar să exercite presiuni asupra unor studente pe baza înregistrărilor”.

Reprezentanții Poliției Brașov nu au putut fi contactați pentru a comenta afirmațiile Asociației Studenților din Universitatea „Transilvania”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Complet interzis la TV și internet în România. Legea intră în vigoare mâine la ora...
Trucul pe care gospodinele nu-l împărtășesc nimănui. Te scutește de la un mare efort
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună