Prima pagină » Știri » ADMITERE FACULTATE 2012 BUCUREȘTI. Cum intri în TOAMNĂ la UNIVERSITATE, ASE, POLITEHNICĂ. Unde sunt LOCURI DISPONIBILE

ADMITERE FACULTATE 2012 BUCUREȘTI. Cum intri în TOAMNĂ la UNIVERSITATE, ASE, POLITEHNICĂ. Unde sunt LOCURI DISPONIBILE

Procesul de ADMITERE la FACULTATE 2012 continuă după sesiunea de toamnă a examenului de BACALAUREAT 2012. Absolvenții care au luat BAC-ul se pot înscrie la FACULTATE pentru sesiunea de TOAMNĂ. Vezi aici cum intri la FACULTATE 2012 în BUCUREȘTI: totul despre ADMITERE ASE 2012, ADMITERE POLITEHNICA 2012, ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREȘTI 2012.

ADMITEREA la FACULTATE 2012 continuă după sesiunea de TOAMNĂ a examenului de BACALAUREAT 2012. Absolvenții care au luat BAC-ul se pot înscrie la FACULTATE în BUCUREȘTI, pe LOCURILE DISPONIBILE de la buget sau taxă, până spre sfârșitul lunii septembrie.

UNIVERSITATEA BUCUREȘTI, UNIVERSITATEA POLITEHNICA și ASE – ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE au prelungit fiecare programul de înscriere cu aproape o săptămână față de cum era programat inițial.

Universitatea din București oferă pentru sesiunea din septembrie 413 locuri, iar șase facultăți din cadrul Universității din București au prelungit termenul de înscriere la programele de licență

La programele licență au prelungit perioada de înscriere următoarele facultăți:

 Facultatea de Fizică – perioada de înscrieri până 16 septembrie. Facultatea de Fizică a scos la concurs în sesiunea din septembrie 134 de locuri la buget și 95 de locuri la taxă. Acestea sunt distribuite în felul următor: Fizică (24 de locuri la buget; 7 locuri cu taxă); Fizică în limba engleză (18 de locuri la buget; 20 de locuri cu taxă); Fizică medicală (16 de locuri la buget; 15 locuri cu taxă); Biofizică (21 de locuri la buget; 5 locuri cu taxă); Fizică informatică (24 de locuri la buget; 18 de locuri cu taxă); Fizică tehnologică (31 de locuri la buget; 30 de locuri cu taxă).

Facultatea de Chimie – perioada de înscrieri până pe 16 septembrie. Facultatea de Chimie a scos la concurs în sesiunea din septembrie 46 de locuri la buget. Acestea sunt distribuite în felul următor: Chimie (24 de locuri buget); Biochimie tehnologică (9 locuri la buget); Chimia mediului (13 locuri la buget).

Facultatea de Teologie Romano-Catolică – perioada de înscrieri până pe 12 septembrie. Locuri disponibile: 23 la buget pentru specializarea Teologie romano-catolică asistență socială.

 Facultatea de Psihologie și Științele Educației – perioada de înscrieri până pe 12 septembrie. Locuri disponibile: 50 de locuri la taxă.  Specializare: Pedagogia învățământului primar și preșcolar (50 locuri cu taxă).

Facultatea de Geologie și Geofizică – perioada de înscrieri până pe 14 septembrie. Locuri disponibile: 24 de locuri la buget și 25 de locuri la taxă.

Inginerie Geologică (14 locuri la buget; 15 locuri cu taxă); Geologie (10 locuri la buget, plus 2 locuri alocate pentru candidații din Republica Moldova, absolvenți ai unui liceu din România; 20 de locuri cu taxă).

 Facultatea de Filosofie – perioada de înscrieri până pe 12 septembrie. Locuri disponibile: Filosofie (17 locuri la buget; 39 locuri cu taxă).

La Academia de Studii Economice sunt disponibile 820 de locuri la cele 11 facultăți. Viitorii studenți se pot înscrie până pe 13 septembrie, zilnic între orele 9-14. Cele mai multe locuri scoase la concurs sunt la Facultatea de Finanțe- 165 și la Facultatea de Constabilitate -140.

Universitatea Politehnică organizează admitere până pe 25 septembrie ora 14. Oficialii de la universitate arată că la sesiunea de toamnă au dreptul să participe orice absolvent de liceu, indiferent dacă a participat sau nu la sesiunea de admitere din luna Iulie.

Pentru înscriere și înmatriculare candidații se prezintă cu documentele necesare în original – diplomă de BAC și foaia matricolă – la secretariatul facultății în perioada 30 iulie – 25 septembrie. Ca urmare, înscrierea se poate efectua numai la o singură facultate.

„Mai avem apropximativ 400 de locuri la pentru sesiunea de admiterea de toamnă. Cele mai mutle sunt la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică și la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor. Am luat decizia să prelungim admiterea până pe 25 septembrie”, a arătat Alexandru Țepuș, vicepreședinte la Politehnică.

El susține că absolvenții care se înscriu acum la faculate vor da un interviu care va conta în proporție de 80% pentru media de admitere, iar restul de 20% va fi din media de la bacalaureat.

„În cadrul interviului candidatul trebuie să răspundă la trei categorii de întrebări, dar cele mai importante sunt cele de la competențe științifice”, a spus Alexandru Țepuș.

Pentru înscriere și înmatriculare candidații trebuie să se prezinte cu documentele în original: diplomă de BAC și foaia matricolă – la secretariatul fiecarei facultăți în parte.

Citește și