ADMITERE FACULTATE 2013. Programe de licență de la Universitatea București, Politehnica și Spiru Haret, în lichidare. Lista specializărilor care vor fi desființate

ADMITERE FACULTATE 2013. Programe de licență de la Universitatea București, Politehnica și Spiru Haret, în lichidare. Lista specializărilor care vor fi desființate
Publicat: 17/07/2013, 16:44
Actualizat: 19/05/2015, 00:13

183 de specializări din 37 de instituții de învățămân superior din țară sunt propuse să intre în lichidare. Numai în București peste 20 de programe de licență de la Universitatea București, Politehnica sau Universitatea „Spiru Haret”, sunt pe cale de a fi desființate în anul universitar 2013-2014, pentru acestea urmând să nu se mai organizeze admitere.

VEZI AICI lista specializărilor / programelor de studii universitare care intră în lichidare începând cu anul universitar 2013-2014

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior Mihnea Costoiu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că 183 de specializări din 37 de instituții de învățământ superior din țară sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Potrivit documentului elaborat de Ministerul Educației Naționale (MEN) în acest sens, măsura ar urma să afecteze cinci instituții de învățământ superior din Capitală și una din județul Ilfov.

Astfel, la Universitatea Politehnica, ar urma să intre în lichidare un program de licență, de învățământ cu frecvență (IF), denumit Ingineria prelucrării materialelor polimerice, textile și compozite, la Facultatea de Inginerie Mecanică și Megatronică.

În schimb, la Universitatea București sunt propuse să intre în lichidare 15 specializări, atât la forma de învățământ cu frecvență, cât și la învățământ cu frecvență redusă (IFR) și învățământ la distanță (ID).

Programele cu frecvență avute în vedere sunt la Facultatea de Chimie – Chimie în limba engleză, Facultatea de Fizică – Fizică în limba franceză, Facultatea de Matematică și Informatică – Matematică în limba franceză, Matematici aplicate în limba engleză, Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Pedagogia învățământului primar și preșcolar la Crevedia și Facultatea de Litere – Asistență managerială și secretariat la Crevedia.

În ceea ce privește programele de studii IFR și ID ce umează să intre în lichidare, acestea sunt la Facultatea de Administrație și Afaceri – Administrație publică, Facultatea de Geografie – Geografie, Geografia turismului și Geografia mediului, Facultatea de Matematică și Informatică – Tehnologia informației și Matematică informatică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Psihologie.

La Academia Tehnică Militară din București intră în lichidare patru specializări de studii cu frecvență de la Facultatea de Mecatronică și Sisteme Integrate de Armament – Instalații pentru construcții, Chimie militară, Căi ferate, drumuri și poduri și Mașini și utilaje de geniu.

La Universitatea „Spiru Haret” intră în lichidare două specializări: la Facultatea de Drept și Administrație Publică din Constanța – Administrație publică (IF) și la Facultatea de Științe Economice din Blaj – Finanțe și bănci (IFR).

Două programe, cu frecvență, intră în lichidare și la Universitatea Română de Științe și Arte „Gheorghe Cristea” din București, la Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative – Economia mediului și Economie și afaceri internaționale.

De asemenea, la Institutul Teologic Adventist din Cernica (județul Ilfov), intră în lichidare două programe – Limba și literatura română și Teologie adventistă didactică, ambele cu frecvență.

Universități din Cluj, Iași, Timișoara și Constanța, pe lista ministerului

Propuse spre lichidare sunt și specializări ale Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, „Al. I. Cuza” din Iași și ale Universității de Vest Timișoara se numără printre cele de la 37 de instituții din țară propuse să intre în lichidare, pentru acestea urmând să nu se mai organizeze admitere din anul universitar 2013-2014.

La Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca sunt vizate șapte specializări, dintre care numai una la ID – Filosofie (în limba maghiară), la Facultatea de Istorie și Filosofie, iar restul la IF, la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică – Ingineria și protecția mediului în industria chimică și petrochimică, Inginerie economică în industria chimică și de materiale și Chimia mediului, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului – Ingineria sistemelor biotehnice și ecologice (în limba maghiară, la Sfântu Gheorghe) și Ingineria sistemelor biotehnice și ecologice (la Sfântu Gheorghe) și Facultatea de Istorie și Filosofie – Management (la Bistrița).

Tot la Cluj-Napoca sunt vizate și specializări de la Universitatea Tehnică (opt programe, dintre care șase la IF) și Universitatea de Artă și Design (patru programe, toate la IF).

La Iași sunt avute în vedere două specializări de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – Educație fizică și sportivă (IFR) și Filosofie (ID).

Și la Universitatea de Vest din Timișoara sunt avute în vedere șase specializări, dintre care patru la IF, precum Biochimie tehnologică, Poliție locală și Antropologie, iar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” urmează să intre în lichidare programele Laborator clinic și Asistență dentară, ambele la IF.

La Universitatea „Transilvania” din Brașov sunt propuse să intre în lichidare 15 programe de licență, dintre care 14 la IF și unul ID, printre care Tehnologia construcțiilor de mașini (în limba franceză), Ingineria prelucrării lemnului (în limba engleză), Informatică (în limba germană) și Mecanică fină și nanotehnologii.

La Universitatea „Ovidius” din Constanța, sunt avute în vedere cinci specializări, între care două ale Facultății de Medicină – Laborator clinic și Moșe, patru fiind la IF.

Alte 17 specializări ce ar urma să intre în lichidare sunt la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 16 fiind la IF, cele mai multe la Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești (Cahul).

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sunt vizate 21 de specializări, dintre care 16 la IF, printre care Etnologie, Asistență dentară, Moașe, Horticultură și Utilaje pentru textile și pielărie.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Noi estimări privind votul la prezidențiale. Ce arată cele mai recente date despre cum au...
BREAKING | Avem primele cifre oficiale
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Povestea controversată a primului președinte din istoria României post-comuniste. Protejat al Anei Pauker, fiul de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Care e atmosfera la sediul USR. Elena Lasconi a avut o criză de bilă de...
Ipoteză surprinzătoare a unui analist german: Racheta căzută la Dnipro nu conținea explozibili. „Este o...
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Un copil de 9 ani și o tânără de 25 de ani, la spital după...
Chinuri groaznice pentru Cotabiță în ultimele zile de viață! Dezvăluiri ȘOCANTE
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Este interzis pentru românii care au carte de identitate. Sancțiuni usturătoare pentru cei cu buletin
Poșeta soției lui Mircea Geoană, vedetă la secția de votare. Costă o avere
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Rezultate parțiale prezidențiale 2024: Unde și când se pot vedea online, în timp real, datele...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Jocul Pokemon Go a colectat în secret date de la utilizatori, dar cu ce scop?