ADMITERE FACULTATE 2014. Universitățile de Arhitectură, Arte, Teatru și Film oferă 1.000 de locuri pentru admiterea în septembrie

ADMITERE FACULTATE 2014.  Universitățile de Arhitectură, Arte, Teatru și Film oferă 1.000 de locuri pentru admiterea în septembrie
Publicat: 04/09/2014, 14:24
Actualizat: 18/05/2015, 18:11

ADMITERE FACULTATE 2014. La Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” sunt disponibile 536 de locuri, din care 250 sunt la buget, un loc fiind pentru candidații romi la specializarea Arhitectură.

Candidații au putut opta pentru următoarele programe: la Facultatea de Arhitectură – programe de studii în română (302 locuri, dintre care 138 la buget) și în engleză (50 din cei 302 declarați admiși, 25 la buget, din 138), la Urbanism – Proiectare și planificare urbană (60 de locuri, dintre care 30 la buget) și Amenajarea și planificarea peisajului (40 de locuri, dintre care 20 la buget) – și la Facultatea de Arhitectură de Interior – Arhitectură de interior (64 de locuri, 26 la buget), Design de produs (40 de locuri, 20 la buget) și Mobilier și amenajări interioare (30 de locuri, 15 la buget).

Concursul de admitere constă într-o probă de desen (liber și tehnic) pentru Facultatea de Arhitectură, Facultatea de Arhitectură de Interior, și respectiv o serie de teste de creativitate și logică, exprimate grafic (reprezentare figurală, desen), pentru Facultatea de Urbanism.

Media generală minimă de admitere la Universitatea de Arhitectură este 6.

Taxele de studii pentru anul universitar 2014 – 2015 sunt între 3.000 și 5.800 de lei.

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) organizează admiterea tot în septembrie, având disponibile 170 de locuri, dintre care 152 la buget, alte două locuri fiind pentru romi.

La Facultatea de Teatru se poate opta pentru specializările: Artele spectacolului – Actorie (45 de locuri la buget, 8 cu taxă), Păpuși și marionete și Regie teatru, cu câte 10 locuri la buget și câte unul la taxă, Coregrafie, cu 10 locuri la buget și două la taxă -, Scenografie (10 locuri la buget, unul la taxă), Teatrologie (10 locuri la buget, unul la taxă).

Facultatea de Film are următoarele specializări: Regie de film și tv (14 locuri la buget și unul cu taxa), Imagine de film și tv (14 la locuri buget și unul cu taxă), Multimedia: sunet – montaj (14 locuri la buget, unul cu taxă) și Comunicare audiovizuală, scenaristică, publicitate media, filmologie (15 locuri la buget și unul cu taxă).

La Facultatea de Teatru, concursul de admitere constă într-o probă teoretică (test grilă și eseu) comună tuturor specializărilor, care se notează cu admis/respins, la care se adaugă probe practice, ce includ lecturi, improvizație, cântat, interviu, realizarea unei schițe și comentarea unui spectacol, acestea notându-se de la 1 la 10.

Probele pentru intrarea la Facultatea de Film includ realizarea unei scurte narațiuni filmice, adaptarea cinematografică a unui scurt text literar, test de cultură generală, testarea memoriei audio-vizuale.

Universitatea Națională de Arte oferă 389 de locuri, dintre care 235 la buget, la următoarele specializări: la Facultatea de Arte Plastice – Pictură (20 de locuri la buget, 19 cu taxă), Sculptură (15 la buget, 13 cu taxă), Grafică (25 la buget, 19 cu taxă), Fotografie (20 la buget, 15 cu taxă) și Pedagogia artelor plastice și decorative (14 la buget, 4 cu taxă), la Facultatea de Arte Decorative și Design – Artă murală (15 la buget, 10 cu taxă), Arte textile-design textil (14 la buget, unul cu taxă), Modă – design vestimentar (25 la buget, 15 cu taxă), Ceramică -Sticlă – Metal (19 la buget, 11 cu taxă), Design (35 la buget, 25 cu taxă), Scenografie și eveniment artistic (10 la buget, 10 cu taxă) – și la Facultatea de Istoria și Teoria Artei – Istoria și teoria artei (15 la buget, 10 cu taxă) și Conservare și restaurare (opt la buget, două cu taxă).

Pentru admiterea la toate specializările Facultății de Arte Plastice și ale Facultării de Arte Decorative și Design, mai puțin scenografie, candidații susțin o probă practică eliminatorie, și în cele mai multe cazuri și un test vocațional și un interviu.

La Scenografie, ei trebuie să prezinte o mapă cu minimum 20 lucrări și să susțină un interviu bazat pe o bibliografie formată din piese de teatru și filme.

Pentru specializarea Istoria și teoria artei, se organizează concurs de dosare, departajarea făcându-se strict în funcție de media de la bacalaureat, iar pentru Conservare și restaurare candidatul suține un interviu pe baza unei mape, care trebuie să includă minim 10 lucrări.

Taxa de școlarizare la Universitatea Națională de Arte este de 4.100 de lei pe an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...