ADMITERE FACULTATE 2014. Universitățile de Arhitectură, Arte, Teatru și Film oferă 1.000 de locuri pentru admiterea în septembrie

ADMITERE FACULTATE 2014.  Universitățile de Arhitectură, Arte, Teatru și Film oferă 1.000 de locuri pentru admiterea în septembrie
Publicat: 04/09/2014, 14:24
Actualizat: 18/05/2015, 18:11

ADMITERE FACULTATE 2014. La Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” sunt disponibile 536 de locuri, din care 250 sunt la buget, un loc fiind pentru candidații romi la specializarea Arhitectură.

Candidații au putut opta pentru următoarele programe: la Facultatea de Arhitectură – programe de studii în română (302 locuri, dintre care 138 la buget) și în engleză (50 din cei 302 declarați admiși, 25 la buget, din 138), la Urbanism – Proiectare și planificare urbană (60 de locuri, dintre care 30 la buget) și Amenajarea și planificarea peisajului (40 de locuri, dintre care 20 la buget) – și la Facultatea de Arhitectură de Interior – Arhitectură de interior (64 de locuri, 26 la buget), Design de produs (40 de locuri, 20 la buget) și Mobilier și amenajări interioare (30 de locuri, 15 la buget).

Concursul de admitere constă într-o probă de desen (liber și tehnic) pentru Facultatea de Arhitectură, Facultatea de Arhitectură de Interior, și respectiv o serie de teste de creativitate și logică, exprimate grafic (reprezentare figurală, desen), pentru Facultatea de Urbanism.

Media generală minimă de admitere la Universitatea de Arhitectură este 6.

Taxele de studii pentru anul universitar 2014 – 2015 sunt între 3.000 și 5.800 de lei.

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) organizează admiterea tot în septembrie, având disponibile 170 de locuri, dintre care 152 la buget, alte două locuri fiind pentru romi.

La Facultatea de Teatru se poate opta pentru specializările: Artele spectacolului – Actorie (45 de locuri la buget, 8 cu taxă), Păpuși și marionete și Regie teatru, cu câte 10 locuri la buget și câte unul la taxă, Coregrafie, cu 10 locuri la buget și două la taxă -, Scenografie (10 locuri la buget, unul la taxă), Teatrologie (10 locuri la buget, unul la taxă).

Facultatea de Film are următoarele specializări: Regie de film și tv (14 locuri la buget și unul cu taxa), Imagine de film și tv (14 la locuri buget și unul cu taxă), Multimedia: sunet – montaj (14 locuri la buget, unul cu taxă) și Comunicare audiovizuală, scenaristică, publicitate media, filmologie (15 locuri la buget și unul cu taxă).

La Facultatea de Teatru, concursul de admitere constă într-o probă teoretică (test grilă și eseu) comună tuturor specializărilor, care se notează cu admis/respins, la care se adaugă probe practice, ce includ lecturi, improvizație, cântat, interviu, realizarea unei schițe și comentarea unui spectacol, acestea notându-se de la 1 la 10.

Probele pentru intrarea la Facultatea de Film includ realizarea unei scurte narațiuni filmice, adaptarea cinematografică a unui scurt text literar, test de cultură generală, testarea memoriei audio-vizuale.

Universitatea Națională de Arte oferă 389 de locuri, dintre care 235 la buget, la următoarele specializări: la Facultatea de Arte Plastice – Pictură (20 de locuri la buget, 19 cu taxă), Sculptură (15 la buget, 13 cu taxă), Grafică (25 la buget, 19 cu taxă), Fotografie (20 la buget, 15 cu taxă) și Pedagogia artelor plastice și decorative (14 la buget, 4 cu taxă), la Facultatea de Arte Decorative și Design – Artă murală (15 la buget, 10 cu taxă), Arte textile-design textil (14 la buget, unul cu taxă), Modă – design vestimentar (25 la buget, 15 cu taxă), Ceramică -Sticlă – Metal (19 la buget, 11 cu taxă), Design (35 la buget, 25 cu taxă), Scenografie și eveniment artistic (10 la buget, 10 cu taxă) – și la Facultatea de Istoria și Teoria Artei – Istoria și teoria artei (15 la buget, 10 cu taxă) și Conservare și restaurare (opt la buget, două cu taxă).

Pentru admiterea la toate specializările Facultății de Arte Plastice și ale Facultării de Arte Decorative și Design, mai puțin scenografie, candidații susțin o probă practică eliminatorie, și în cele mai multe cazuri și un test vocațional și un interviu.

La Scenografie, ei trebuie să prezinte o mapă cu minimum 20 lucrări și să susțină un interviu bazat pe o bibliografie formată din piese de teatru și filme.

Pentru specializarea Istoria și teoria artei, se organizează concurs de dosare, departajarea făcându-se strict în funcție de media de la bacalaureat, iar pentru Conservare și restaurare candidatul suține un interviu pe baza unei mape, care trebuie să includă minim 10 lucrări.

Taxa de școlarizare la Universitatea Națională de Arte este de 4.100 de lei pe an.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Rețeta de orez cu varză, o combinație surprinzător de apetisantă. Poate fi răsfățată și cu...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Chatbotul Google Gemini a primit o funcție de „memorie”