Adolescent american arestat pentru plănuirea unui atac armat la un liceu

Publicat: 15 02. 2012, 10:36
Actualizat: 26 07. 2012, 12:06
Un băiat în vârstă de 14 ani, înarmat cu o pușcă, grenade artizanale, zeci de pistoaele cu aer comprimat, cuțite și săbii a fost arestat după ce a mărturisit că planifica "un atac în stilul Columbine" împotriva elevilor unui liceu, a anunțat, joi, poliția americană.

Un băiat în vârstă de 14 ani, înarmat cu o pușcă, grenade artizanale, zeci de pistoaele cu aer comprimat, cuțite și săbii a fost arestat după ce a mărturisit că planifica "un atac în stilul Columbine" împotriva elevilor unui liceu, a anunțat, joi, poliția americană, citată de Reuters.

Băiatul neidentificat a declarat polițiștilor că plănuia un atac asupra liceului Plymouth Whitemarsh, similar celui produs în 1999 la liceul Columbine din statul Colorado în care doi elevi au ucis 13 persoane, a declarat Joe Lawrence, adjunctul comandantului poliției din Plymouth Meeting.

În urma unor informații primite de la vecinii tânărului, polițiștii americani l-au arestat pe acesta, miercuri noapte, în locuința sa situată în nordul orașului Philadelphia.

Forțele de ordine au descoperit o pușcă cu laser de calibrul nouă milimetri, circa 80 de pistoale cu aer comprimat și șapte grenade artizanale, dintre care patru erau funcționale iar trei încă în proces de prelucrare, a declarat Lawrence.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro