Adolescent internat cu afecțiuni hepatice și obezitate morbidă, găsit mort la toaletă

Publicat: 10 12. 2014, 18:11

Purtătorul de cuvânt al Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Virgil Musta, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că un copil în vârstă de 14 ani care a fost internat, duminică, la acest spital cu suspiciune de hepatită și sindrom de citoliză, având și obezitate morbidă, a murit într-o toaletă a unității medicale.

„A fost o moarte subită, un copil de 14 ani care a venit cu sindrom de citoliză, de urgență, a fost găsit noaptea (duminică spre luni – n.r.) în toaletă, avea obezitate morbidă. Noi am chemat Poliția și a fost chemată Medicina Legală să preia trupul. I s-a făcut autopsia astăzi (miercuri – n.r.), dar nu avem încă un raport al analizelor și nu știm deocamdată care este cauza exactă a morții”, a declarat Virgil Musta.

Potrivit sursei citate, citoliza se manifestă prin distrugerea celulelor hepatice și apare la majoritatea afecțiunilor hepatice.

Poliția nu a deschis o anchetă în acest caz.

„Nu s-a deschis o anchetă, deoarece cauzele morții sunt de natură medicală. Nu au fost găsite urme de violență pe corp, nu au fost găsite alte aspecte care să ducă la o moarte violentă”, a declarat Ionuț Bocancea, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Timiș.

Trupul neînsuflețit al adolescentului urmează să fie ridicat de familie pentru înmormântare.