Prima pagină » Știri » ”Adresa de livrare a coletului dvs. este greșită” | Ce se întâmplă, de fapt, dacă PRIMEȘTI acest mesaj

”Adresa de livrare a coletului dvs. este greșită” | Ce se întâmplă, de fapt, dacă PRIMEȘTI acest mesaj

”Adresa de livrare a coletului dvs. este greșită” | Ce se întâmplă, de fapt, dacă PRIMEȘTI acest mesaj

Au apărut noi modalități prin care escrocii încearcă să determine oamenii să dezvăluie date personale, în special pe cele legate de conturile bancare. Recent, sute de români au primit un mesaj legat de o presupusă ”livrare greșită”. Iată ce trebuie să faci în caz că ți se întâmplă asta.

În ultima săptămână zeci de români au primit un mesaj legat de o presupusă adresă de livrare greșită pentru ceva ce se presupune că ar fi comandat online.

Cei care folosesc această metodă pleacă de la premisa că mulți dintre noi comandăm online diverse produse.

Mesajele sunt trimise la întâmplare, însă unii dintre oameni chiar au comandat câte ceva, așa că o coincidență poate determina accesarea link-ului respectiv.

Iată cum arată un astfel de mesaj.

„Adresa de livrare a coletului dumneavoastră CO… este greșită, vă rugăm să actualizați adresa în 24 de ore sau va fi returnat”, este mesajul primit de o femeie din Ploiești.

La finalul mesajului apare un link, pe care dacă îl accesați sunteți în situația de a oferi ”pe tavă” datele care vă vor lăsa fără bani în cont.

Ce să faci dacă primești un astfel de mesaj

„În această dimineață, am primit un mesaj care mă anunța că trebuie să primesc colet de la Poșta Româna, cu o adresă greșită, fiind necesar să introduc o noua adresa în formularul trimis în mesaj.

La accesare se observă că este o pagină clonată a Poștei Române. Vă rog să îi atentionați pe toți cititorii dumneavoastră, să nu bage în seamă aceste mesaje, fiind probabil o nouă metodă de înșelăciune”, a transmis un bărbat care a pățit exact același lucru, potrivit ObservatorulPh.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să suni la poliție, desigur, și să nu omiți să precizezi numărul de pe care ai primit mesajul.

De asemenea, în cazul în care chiar ai comandat ceva și aștepți livrarea, verifică AWB-ul pe care l-ai primit de la furnizor, online pe siteul firmei de curierat sau telefonic, aflând astfel stadiul în care se află livrarea.

Dacă nu ai AWB-ul, contactează vânătorul pentru a-l obține, iar dacă nu reușești nici așa, nu este un motiv să accesezi linkul din mesajul despre care ai citit mai sus, acesta neavând nicio legătură cu ceea ce ai comandat.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și