Adrian Năstase ar putea fi transferat la Rahova. Polițiștii cer să fie dus la spitalul penitenciar

Publicat: 24 06. 2012, 15:24
Actualizat: 23 07. 2012, 19:12

Poliția cere transferul lui Adrian Năstase la Spitalul penitenciar Rahova. Poliția Capitalei a transmis, vineri, o scrisoare medicilor de la Spitalul Floreasca pentru a cere informații despre starea de sănătate a fostului premier și dacă aceasta permite tranferul fostului premier care s-a împușcat joi seară, în momentu în care polițiștii au venit acasă pentru a-l ridica după ce instanța l-a condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calității”.

Solicitarea polițiștilor nu a putut fi înregistrată oficial deoarece de vineri , de la ora 15.00 până luni la ora 8.00, nu este program la registratură.

„Vineri, până la ora 15.00, la Spital nu s-a primit nicio astfel de înștiințare. Oficial, la Spital nu s-a primit o astfel de cerere, pentru că nu avea cine să o înregistreze”, a declarat, pentru gândul, doctorul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Avocatul lui Adrian Năstase, Lucian Bolcaș, a declarat că, dacă există o asemenea solicitare, organele penale consideră că a început executatea pedepsei, iar avocații vor cere întreruperea pedepsei.

Pe de altă parte, Poliția Capitalei informează, duminică, că „având în vedere că, atât timp cât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare și persoana menționată în mandatul de executare nu a fost încarcerată într-un loc de detenție sau într-un penitenciar, se consideră că procedura de executare a mandatului nu a fost încheiată”.

Cu alte cuvinte, perioada de executare a pedepsei nu a început, Poliția contrazicându-i astfel pe avocați și pe ministrul de Interne Ioan Rus, care a declarat și el, la un post de televiziune, că executarea pedepsei lui Adrian Năstase a început.

„Solicitarea a fost primită vineri, după ora 17.00, astfel că nu a putut fi înregistrată la Registratura unității sanitare. Acest lucru se va întâmpla luni, la ora 8.00, după care, la ora 10.00, o comisie specială de medici se va întruni pentru a decide dacă pacientul poate fi transferat”, au mai pus cei de la Floreasca.

Din comisie vor face parte medicii care s-au ocupat de Năstase după internare, inclusiv cei din echipa care l-a operat, respectiv Șerban Brădișteanu și Ioan Lascăr, dar și un legist, au precizat aceleași surse.

Prof. dr. Ioan Lascăr a confirmat pentru gândul că mâine, după ora 10.00, o comisie specială de medici, din care face parte și el, se va întruni pentru a decide dacă Adrian Năstase poate fi transferat la spitalul Penitenciarului Rahova.

„Comisia va face o reevaluare a stării de sănătate generale a pacientului. Fiecare medic în parte va spune cum a evoluat starea acestuia de la internare și până în prezent. Din punct de vedere deontologic, medical, responsabilitatea în cazul unui pacient revine medicului care l-a tratat. Adică, medicul care l-a operat, cum este cazul meu, trebuie să monitorizeze pacientul până ce acesta se vindecă. În cazul de față vorbim de 12-14 zile de la efectuarea intervenției chirurgicale. Dar atunci când intervine aspectul judiciar, acest lucru nu mai ține de competența mea”, ne-a spus prof. dr. Lascăr.

 

Vom reveni cu amănunte.