Adrian Năstase, pe blog: Traian Băsescu a scăpat de pușcărie cu ajutorul fostului ministru al Justiției, Monica Macovei

Publicat: 30 03. 2014, 10:03
Actualizat: 06 07. 2016, 08:31

Adrian Năstase a scris pe blog că, după primul tur al alegerilor prezidențiale din 2004, Băsescu a acuzat Guvernul de o fraudă electorală masivă, acuzații care ulterior s-au dovedit a fi false. ”Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori documente falsificate, dacă fapta era de natură să aducă atingere siguranței statului sau relațiilor internaționale ale României, se pedepsea cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, arată Năstase citând din codul penal aflat în vigoare în 2004.

Fostul premier scrie că, în august 2006, în calitate de ministru al Justiției, Monica Macovei a modificat articolul 1681 din codul penal, eliminând sintagma ”relațiilor internaționale ale României”, care, în opinia lui Năstase, l-ar fi incriminat pe președinte, deoarece acuzațiile sale ar fi afectat credibilitatea țării peste hotare. ”Deveniseră relațiile internaționale ale României o valoare ce nu mai trebuia apărată?”, se întreabă fostul premier.

Trebuie precizat, însă, că nici actualul cod penal, modificat de fosta majoritatea USL, nu conține pasajul eliminat în 2006.