Aeroportul Oradea alocă 26 mil. euro în extinderea pistei, pentru a opera avioane Boeing și Airbus

Publicat: 01 03. 2013, 16:08
Actualizat: 03 08. 2014, 03:52

Aeroportul Oradea va contracta lucrări cu o valoare estimată de 114,1 milioane de lei (26,2 milioane euro) cu TVA pentru extinderea pistei de decolare-aterizare la 2.100 metri, această operațiune permițând aerogării operarea de avioane Boeing și Airbus.

Proiectul vizează lucrări de extindere și modernizare suprafețe de mișcare prin extinderea pistei de decolare-aterizare de la 1.800 metri la 2.100 metri pentru operarea de avioane/aeronave care se încadrează cu toate dimensiunile în litera de cod „C” (Boeing și Airbus), se arată într-un anunț de participare al aerogării.

Avioanele care se încadrează în această literă de cod sunt mediu-curier, cu 100-200 locuri și autonomie de zbor de 5-6.000 de kilometri.

Proiectul este cofinanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Sectorial Transport.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire este 15 iulie, iar contractul va avea o durată de 22 de luni din momentul adjudecării, potrivit unui anunț de intenție al aerogării.

Ofertanții au obligația să dețină certificat de autorizare valabil, eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sau echivalent emis de autoritățile competente din țara unde sunt rezidenți, pentru prestarea de activități în domeniul aviației civile.

Lucrările vor fi atribuite prin licitație deschisă, pentru prețul cel mai scăzut.