Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Milano-Bergamo, Porto și Glasgow, iar locul 5 a fost ocupat de Budapesta.
La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Madrid, Istanbul Ataturk, Londra Gatwick, Amsterdam și Barcelona.
La categoria 10 — 25 de milioane de pasageri, primele locuri au fost ocupate de aeroporturile Atena, Londra Stansted, Istanbul Sabiha Gokcen, Dublin și Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri topul este format din Santorini, Sibiu, Cluj, Astrahan — Rusia și Azore — Ponta Delgada.
Compania Națională Aeroporturi București a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2015, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de peste 4,217 milioane de pasageri și 52.116 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat peste 4,215 milioane de pasageri și 46.426 mișcări de aeronave, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București.
Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureștiului în primul semestru din 2015 a înregistrat o creștere relevantă, de 12,58%, față de aceeași perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri în întreg anul 2015.
Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european, de 4,5%. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, de 2%. Astfel, în primele șase luni ale anului 2015, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 8,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinații. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair și Air Baltic.
Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, scrie Agerpres.