Prima pagină » Știri » AFACEREA care i-a adus unui român 70.000 de euro, pe timp de secetă

AFACEREA care i-a adus unui român 70.000 de euro, pe timp de secetă

AFACEREA care i-a adus unui român 70.000 de euro, pe timp de secetă

Un român inventiv a reușit să își deschidă o afacere pe timp de secetă, care l-a îmbogățit cu 70.000 de euro. Acesta a povestit cum a decis să își facă o livadă de aluni, ce s-a dovedit o investiție foarte profitabilă. 

Profitul realizat dintr-o fermă de aluni poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea fermei, locația, tipul de sol, costurile de întreținere, prețurile pieței și randamentul culturii.

Un fermier cu experiență, însă, poate ajunge la venit pe termen lung din anul 5, venitul brut depășind costurile totale în numerar cu 25 de euro pe hectar. În anul 9, livada generează un venit brut suficient pentru a plăti toate costurile de înființare din anii anteriori, cu cel puțin 170 de euro pe hectar în plus față de costurile anterioare.

Ciprian Bogdan a decis să investească într-o fermă de aluni pe timp de secetă și a ajuns la un profit de cel puțin 70.000 de euro, chiar pe timp de secetă.

Ferma sa de aluni este situată în în localitatea Sâncrai, foarte aproape de Aiud.

„Eu care produc de atâţia ani şi mă ocup de tot ce se întâmplă în livada asta, sunt şocat de ce văd. Atâtea alune nu am văzut în viaţa mea sub un pom!

Aluna iese curată, mai trebuie sortată în proporţie de 5%. Pentru un preţ bun. Aproximativ între 3 şi 5 kg pe plantă.”, spune fermierul.

În cazul lui Ciprian Bogdan, profitul a crescut rapid, ajungând la 70.000 de euro, având în vedere că la export kilogramul ajunge și la 5 euro, iar în România se vinde cu 50 de lei.

Pe lângă consumul alimentar, din aceste ferme se pot trimite către producătorii de ulei, unde se poate vinde kilogramul și cu 160 de dolari, ceea ce aduce un profit consistent.

În concluzie, o fermă de aluni poate deveni foarte profitabilă după ce alunii ajung la maturitate și produc la capacitate maximă. Planificarea atentă, investițiile inițiale și gestionarea eficientă sunt esențiale pentru succesul pe termen lung.

CITEȘTE ȘI:

Cum a reușit o ieșeancă să încaseze 1.600 de lire, în două zile, în Anglia. A dat lovitura cu această afacere

Turiștii nu mai pot închiria locuințe pentru câteva zile! GUVERNUL a decis: Familiile cu copii pot cumpăra apartamente la prețuri decente

O parte din furnizorii de CARTE amendați de Consiliul Concurenței contestă în instanță concluziile. Bookster susține că nu a sesizat autoritatea

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele

Citește și