Prima pagină » Știri » Afacerile suspecte în care mama vitregă a Andreei Marin a folosit datele unei instituții publice din România

Afacerile suspecte în care mama vitregă a Andreei Marin a folosit datele unei instituții publice din România

Renata Marin, a cărei notorietate a crescut după ce s-a căsătorit cu tatăl vedetei Andreei Marin, s-a folosit, timp de doi ani, de biroul, angajații, datele de contact și chiar de antetul instituției publice în care lucrează, pentru a-și derula afacerile prin PFA.

Renata Marin, a cărei notorietate a crescut după ce s-a căsătorit cu tatăl vedetei Andreei Marin, s-a folosit, timp de doi ani, de biroul, angajații, datele de contact și chiar de antetul instituției publice în care lucrează, pentru a-și derula afacerile prin PFA (persoană fizică autorizată).

Șefă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor la Consiliul Județean Iași, Renata Marin s-a folosit de corespondența oficială a instituției pentru a determina mai mulți primari să cumpere ghiduri și CD-uri pe care le editează sau să participle la dezbateri pe care le organizează în privat, arată o investigație a Ziarului de Iași.

Dacă inițial a negat, pusă în fața mai multor documente care demonstrează acest lucru, Marin a susținut că a făcut „o eroare regretabilă”. Ca justificare, ea susține că ar fi trimis, „din viteză”, adresele cu antetul și ștampila CJ, ceea ce i-aa rotunjit în ultimii ani veniturile de la stat.

Afacerea a început în 2010 și a luat amploare un an mai târziu. Printr-o PFA întregistrată cu activitate de consultanță, Renata Marin a editat inițial un Ghid al Ofițerului de Stare Civilă, pe care l-a promovat ca fiind „indispensabil” prin adrese oficiale, cu antetul instituției și parafa direcției, și semnătura sa, cu titulatura de director executiv. Mai mult, comenzile au fost primate pe faxul instituției, iar întreaga activitate coordonată de o subordonată.

Sursa foto: Ziarul de Iași

Succesul acestei rețete a determinat-o să o aplice și ulterior. Anul trecut, Renata Marin a mers pe aceeași variantă pentru a-și vinde niște CD-uri „esențiale pentru activitatea funcționarilor de stare civilă”. Comenzile au fost direcționate tot către faxul instituției publice.

Dacă inițial a susținut că își ține PFA-ul departe de birou lucrând în privat, doar de acasă, șefa Evidenței Populației a nuanțat, în fața dovezilor. „Este clar o greșeală. Singura explicație este că le-am făcut la viteză și le-am grefat pe draftul direcției. Este clar o greșeală. Înseamnă că mi-a cerut cineva și la viteză am trimis răspunsul. A fost clar o greșeală, o greșeală regretabilă”, a admis, în final, Renata Marin.

Autor