Prima pagină » Știri » Afaceriștii israelieni inculpați în dosarul „Ferma Băneasa” pot fi arestați preventiv

Afaceriștii israelieni inculpați în dosarul „Ferma Băneasa” pot fi arestați preventiv

Afaceriștii israelieni inculpați în dosarul „Ferma Băneasa
Curtea de Apel Brașov a admis, marți, propunerea de arestare preventivă în lipsă pe numele a trei oameni de afaceri israelieni, în timp ce pentru al patrulea a dispus cercetarea în libertate, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

Curtea de Apel Brașov a judecat cauza luni, însă a rămas în pronunțare pentru marți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanța a dispus admiterea propunerii de arestare preventivă în lipsă pentru trei dintre inculpați – Tal Silberstein, Shimon Shevez și Benjamin „Benny” Steinmetz.

Pentru cel de-al patrulea inculpat, Moshe Agavi, judecătorii au respins propunerea de arestare, acesta urmând să fie judecat în libertate.

DNA ceruse arestarea în lipsă a oamenilor de afaceri Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Beny” Steinmetz și Moshe Agavi, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa și a unui teren din Snagov, anunțau procurorii.

„Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus împreună cu inculpații Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) și alte persoane, au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici”, anunțau procurorii printr-un comunicat de presă.

DNA preciza că Paul Philippe al României i-ar fi promis omului de afaceri Remus Truică și celorlalte persoane vizate de anchetă între 50% și 80% din valoarea bunurilor pe care le revendicase în România și că „le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției membrilor grupului pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuși, în mod injust, obținerea bunurilor revendicate și punerea în posesia lor”.

Procurorii anunțau că au făcut demersuri pentru ca cei patru oameni de afaceri să ajungă în fața organelor judiciare însă că aceștia se sustrag urmăririi penale, motiv pentru care au solicitat Curții de Apel Brașov arestarea lor preventivă în lipsă.

În același dosar sunt cercetate mai multe persoane, printre care Paul Philippe al României și omul de afaceri Remus Truică.

Citește și