Afecțiunea rară de care suferă un mic galez. Unde i se dezvoltă creierul

Publicat: 14 12. 2015, 20:23
Actualizat: 15 12. 2015, 09:46

Ollie a fost nevoit să suporte mai multe operații dureroase pentru a putea fi ajutat să respire și pentru a regla treptat defectul crainului său.

Totuși, mama acestuia, Amy Poole, în vârstă de 22 de ani a declarat că e mândră de copilul ei în orice condiții deși a primit o serie de comentarii răutăcioase din partea unor necunoscuți.

Mama sa a descoperit prima oară anomalia copilului după o radiografie făcută la 20 de săptămâni când doctorii i-au spus că un țesut moale se dezvoltă neașteptat în fața acestuia.

Amy Poole a mai spus că a amuțit în clipa când l-a primit pe băiatul său în brațe și i-a observat cu ochiul liber afecțiunea și nasul bombat.

Afecțiunea acestuia se numește encefalocel și se manifestă prin malformații congenitate rare asociate cu defecte ale craniului prin carență parțială a închegării cutiei craniene care lasă un spațiu prin care o porțiune a creierului iese.

Copilul va avea nevoie de operații suplimentare în viitor, dar medicii sunt în expectativă pentru a vedea cum se va dezvolta craniul său înainte de efectuarea oricărei intervenții chirurgicale mai invazive.