ALEGERI LOCALE 2012. Traian Băsescu îi îndeamnă pe români să meargă la vot

Publicat: 18 06. 2012, 14:27
Actualizat: 17 07. 2012, 12:54

Președintele Traian Băsescu face apel către toate instituțiile statului implicate în procesul electoral să asigure desfășurarea corectă a alegerilor locale și îi îndeamnă pe români să meargă la vot.

„Duminică au loc alegeri locale. Fac apel către toate instituțiile statului legal implicate în procesul electoral să asigure desfășurarea corectă, în condiții de legalitate și transparență, a procesului electoral”, declară Traian Băsescu într-un mesaj transmis cu ocazia alegerilor locale din 10 iunie.

De asemenea, șeful statului îi îndeamnă pe toți românii cu drept de vot să participe la alegerile locale, astfel încât rezultatul scrutinului „să legitimeze noii aleși și să-i oblige să respecte promisiunile electorale”.

Președintele solicită, în același mesaj, formațiunilor politice participante la alegeri să respecte regulile în timpul scrutinului, „să asigure prezența reprezentanților în secțiile de vot și să asigure desfășurarea corectă a procesului electoral și a procesului de numărare a voturilor”.